pühapäev, 28. november 2010

Veel üks viis, kuidas torti kaunistada :)

Martsipanikattega tort Kaitseliidu Harju Maleva Saue Kompanii TT-rühma ülemale :) 
Läbilõikest kahjuks pilti ei saanud, täidiseks oli kohupiima-vahukoorekreem ja vaarikad. Martsipani värvisin kakao ja spinatimahlaga, must on tehtud söetabletiga. Puiduimitatsioon on maalitud ning kiri eraldi peale pandud.
  Lõbus :)

esmaspäev, 22. november 2010

Mõnus maapirnisupp

On vägagi kurb tõdeda, et ma pole juba kaks nädalat blogisse kirjutada jõudnud. Ei, see ei tähenda seda, et ma vahepeal midagi kokanud ei oleks. Olen ikka. Lihtsalt pole aega seda siia üles täheldada olnud. Ja kuna mulle ei meeldi postitusi väga tagantjärgi teha, jäävad nii mõnedki head road nüüd siia kirja panemata.
Aga üks mõnus suutäis, mida ma mainimata jätta ei saa, on maapirnisupp.  Ma ausalt ei olnud maapirni enne selle supi proovimist söönud. Just ka seepärast valisin lihtsa ja vähestest komponentidest koosneva supi- et ma ikka võimalikult palju maapirni maitset tunneks. Ja hää ta on :)

2 sl võid
1 sibul
0,75 kg maapirni
soola 
0,5 l vett
1 dl rõõska koort


Alustuseks koorisin ja hakkisin peeneks sibula ning maapirni. Mida väiksemad tükid, seda kiiremini supp valmis saab :) Seejärel praadisin köögiviljad või sees mõned minutid, kuni sibul oli klaasjas. Maitsestasin soolaga ning praadisin veel minuti.
Seejärel lisasin kuuma vee ning hautasin 15-20 minutit, kuni maapirn oli pehme. Edasi püreestasin supi, lasin uuesti keema, lisasin koore(vajadusel võib siin kohas veel soola lisada-maitse järgi), segasin läbi ja serveerisin. Mõnus :)

laupäev, 6. november 2010

Ülilihtne banaanimagustoit

Avastasin selle roa täna hommikul nami-namist. Oli tarvis paar banaani ära kasutada ning see tundus ideaalne variant, mida proovida. Ja tõesi- see roog on nii hea! Meie pere uus lemmikmagustoit!
Neljale.

4 küpset banaani
4 sl vedelat mett
sortsuke rummi soovi korral

Alustuseks tuleb ahi 200*C peale soojema panna. Kui ahi kuum, tõsta banaanid ilusti-kenasti-tervena ahjurestile ning küpsetada, kuni pealispind mustaks muutub (no nii 5 minutit). Seejärel keerata banaanid ümber ning küpsetada ka teine pool mustaks.
Edasi tõsta banaanid ahjust ettevaatlikult välja ja lasta 5 minutikest jahtuda. Tõsta igale taldrikule üks banaan, tõmmata ettevaatlikult lahti peenike kooreriba ning see eemaldada. Tekkinud lahtisele alale niristada peale rumm ning mesi.
Serveerida kohe, süüa lusikaga koore seest banaani (ahjaa, jäätis või vahukoor on kõrvale ideaalsed).