esmaspäev, 9. aprill 2012

Räimerullid purki!

Neid marineeritud räimerulle tegin kevadpühade aegu lauale panekuks. Valmistamine oli üpriski lihtne ja maitse sai hää. Lisaks veel see mugavus, et räimed tuli purki panna paar päeva enne laualeandmist - ja seega polnud pühadelauda istumise aegu muud vaeva, kui purgi külmkapist lauale tõstmine. :)


300g räimefileesid
1 keskmine sibul
1-2 porgandit


Marinaadiks:
2 tl soola
1 tl suhkrut
0,5 tl purustatud musta pipart
3 vürtsitera
2 loorberilehte
1 sl äädikat
1 dl vett


(Kuna mina ei ostnud valmis räimefileesid, vaid puhastamata räimi, alustasin kalade puhastamisest. Kes valmis fileed ostab, sellel jääb puhastamisvaev ära.)

Koorisin porgandid ja sibula, porgandid lõikasin pisikesteks tikukesteks ja keetsin soolaga maitsestatud vees umbes ühe minuti (et nad veidi pehmemad oleks, aga siiski oma kuju hoidvad). Seejärel jahutasin porgandiribad kiirelt külma vee all. Sibula lõikasin ratasteks.
Marinaadi tegemiseks segasin kõik komponendid kokku (loorberilehed pudistasin käte vahel väiksemaks).


Edasi keerasin räimerullid: asetasin ühe filee nahk allpool lõikelauale, panin peale paar-kolm porganditikukest ja keerasin kalafilee peapoolt alustades rullid. Ja tegin ka teiste räimefileedega sedasi (rullid ei pruugi keeramise ajal tahta hästi koos seista- mina keerasin rulli ära ja panin kohe purki, seega hoidsid juba purgis olevad rullikesed uusi tulijaid paigal. Millegi abil rulle kinnitama ei hakanud, kuna pärast marinaadis seismist püsivad rullid väga kenasti koos.).
Rullid asetasin tihedalt väiksesse purki, kuni põhi sai kaetud. Seejärel panin peale osa sibularatastest. Järgmiseks ladusin uue kihi räimerulle ja katsin taas sibulatega. Ja jätkasin nii, kuni kõik fileed olid rulli keeratud ja purki pandud. Seejärel valasin marinaadi kaladele ja sulgesin purgi.
Lasin enne lauale panekut kaks päeva seista.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar