laupäev, 28. juuni 2014

Mozzarella-maasikasalat piparmündiga

Maasikahooaeg! 


Ja miskipärast tundub mulle viimasel ajal, et maasikat sobiks kokku panna peaaegu iga söögiga. Seekord sai nii:

Kahele

kaks suurt mozzarellapalli (või 250g pisemaid)
250 g maasikaid
20 lehekest piparmünti (kaks keskmist piparmündivarrekest)
2 sl suhkrut

Panin piparmündilehed ja suhkru uhmrisse ning töötlesin neid, kuni olin saanud kena rohelise suhkru :) Ehk siis piparmündilehed uhmerdasin täiesti puruks. Puhastasin maasikad, lõikasin väiksemateks tükkideks. Segasin maasikatükid piparmündisuhkruga ning lasin tunnikese seista (kauem võib ka)
Serveerimiseks rebisin mozzarella tükkideks, asetasin taldrikule. Tõstsin peale maasikatükid ja tekkinud siirupi.

* Piparmündisuhkur sobib lisaks maasikale hästi ka teiste viljadega- nektariinide, virsikute või näiteks meloniga
* Piparmündist maasikasalatit on hea pakkuda ka muude roogadega- toorjuustukoogiga, vahukoore-kohupiimaga, jäätisega jne
* Maasikaid tasub hoida toatemperatuuril, siis on nende maitse parem kui külmkapist tulles :)

pühapäev, 22. juuni 2014

Kama-keefiritarretis marjasalatiga

Ja ongi suvi taas käes... (tsipake nukralt aknale tibutavat vihma vaadates). Maasikad on valmis, söödava kuslapuu marjad vaat et pudisevad põõsalt juba alla. Ausalt öeldes lähevad meil värsked marjad kaubaks just niisama, otse peenralt või põõsast ja suhu. Pole vaja keerulisi retsepte ega tunde kokkamist. 
Samas, vahel tahaks ju midagi muudmoodi ka...

Allolev tarretis on mõnusalt koduse hõnguga, ehedat maitset täis. On ju kama klassikaline Eesti kuuma ilma söök. Veidi koduaia marju juurde ja mõnus maius ongi valmis. Kiire pealekauba, jõuab eesootavaks jaaniööks veel kenasti teha. 
Ja kui magustoit purkidesse pista, on seda hea ka lõkke juurde kaasa võtta. :) Siis saab pärast koormatäie liha ja salati söömist midagi magusat ampsata. :)


Kuuele kuni kaheksale

500 ml keefiri
200 ml 35%list rõõska koort
5 sl kamajahu
5 sl suhkrut (maitse järgi, eks :)
5 lehte želatiini

marjasalat:
maasikaid (oli ehk 300g)
söödava kuslapuu marju 
suur peotäis melissilehti
2 sl suhkrut


Panin želatiinilehed külma vette paisuma. Segasin keefiri kamajahu ja suhkruga. Vahustasin rõõsa koore. 
Pigistasin želatiinilehed kuivemaks, sulatasin nad tsipakeses kuumas vees. Valasin järk-järgult juurde keefiri-kamasegu, segasin ühtlaseks. Ning siis segasin juurde vahukoore. 
Jaotasin kreemi purkide vahel ära ja tõstsin nad külmkappi. Lasin kolm-neli tundi tarretuda.


Seejärel valmistasin marjasalati: lõikasin puhastatud maasikad väiksemateks tükkideks, panin kaussi. Segasin juurde kuslapuu marjad. Panin melissilehed uhmrisse, lisasin suhkru ja uhmerdasin, kuni meliss oli peen ja suhkruga segunenud. Valasin melissisuhkru marjadele, segasin hoolega läbi ning lasin toatemperatuuril seista, kuni tarretis oli tahenenud.

Serveerimiseks tõstsin marjasalati koos tekkinud siirupiga tarretistele. 


teisipäev, 3. juuni 2014

Kookose-chia puding banaaniga

Lihtne ja kiire magustoit.

Retsept Nami-Nami kokandusportaalist. Kogus ühele.

1 keskmise suurusega küps banaan
1 dl kookospiima
1,5-2 sl chia seemneid


Surusin banaani kahvli abil püreeks (mulle meeldib, kui mõned suuremad banaanitükid sisse jäävad. Aga võib püreestada ka nt saumikseri abil, siis tükke ei jää), segasin juurde kookospiima ja chia seemned. Lasin paar tundi seista (seistes seemned paisuvad, magustoit muutub tihkemaks. Aga võib ka kohe süüa, siis krõmpsuvad seemned hamba all :)