esmaspäev, 22. juuni 2015

Salat grillitud pommust ja röstpaprikast

See salat on meie viimase aja grillimiste igakordne külaline. Grillimise planeerimine ei käigi enam ilma "osta pommut ka!" lauseta. Olen tahtnud seda siia blogisse juba pikemat aega kirja panna, õnneks jõuab ta nüüdki siia- just enne jaanipäeva :)


Kogused on umbkaudsed, see salat pole täppisteadus :)

üks suur pommu (ehk baklažaan)
kaks paprikat
125 g mozzarella juustu
soola
oliivõli
palsamiäädikat

Viilutasin pommu umbes poole sentimeetri paksusteks viiludeks. Pintseldasin oliivõliga (liialdada ei tasu!) ja asetasin kuumale grillile. Kõrvale pistsin paprikad - tervena.
Grillisin pommuviile mõned minutid mõlemalt poolt, kuniks nad olid pehmed ja jumekad. Aga väga pruuniks ei tasu neid lasta :) Selle ajaga valmisid ka paprikad. 


Ladusin pommuviilud vaagnale. Viilutasin paprikad ja puistasin nad üle pommuviilude (võib kasutada ka purgis olevat röstitud paprikat. Sest alati ei ole meeles poest paprikaid tuua :) Antud fotol on justnimelt purgist võetud paprikad). Tükeldasin mozzarella ja lisasin samuti vaagnale. Maitsestasin tsipakese soola, oliivõli ja palsamiäädikaga. 
Serveerisin kohe.

kolmapäev, 17. juuni 2015

Roheline smuuti. Justkui magustoit!


Roheline smuuti- juba see sõnapaar ei kõla paljudele isuäratavalt. Veel vähem isuäratav on see, kui nähakse, et smuuti reaalselt ongi roheline. Vähemalt mõnedele inimestele. Meie peres see nii pole :) Minu peaaegu kolmene hõikab rõõmust "teeme rohelist smuutit!", kui näeb mind spinatikarpi sügavkülmast välja tõstmas. :) Seega, maitse asi, eks. 

Maitset on sel smuutil aga mõnusalt. Maitse on mahe, aga struktuur on ülikreemjas ja tõesti ka - mina serveeriks seda magustoiduks!


Kogused veidi umbes, ülitäpsust pole vaja taga ajada. Jätkub kahele mitte väga suur ports.

1 küps avokaado
1 küps banaan
2 peotäit spinatilehti
1 väiksem küps pirn
sortsuke vaniljeektrakti
vett, et saaks paraja paksusega konsistents

Pesin-koorisin-puhastasin puuviljad ja avokaado, panin blenderkannu. Lisasin spinati ja vanilje ja sortsu vett. Püreestasin ühtlaseks (ja lisasin selle käigus tsipa vett veel, muidu oli liiga paks).
Serveerisin kohe.