teisipäev, 7. aprill 2015

Datli-piimakokteil

Vahepeal kohe tahaks mõnda head jooki. See siin on üks HEA jook. Garanteeritult. :) Ja vastavalt soovile kas tavalise piimaga või laktoosivaba piimaga või mõne taimse "pähklipiimaga". Just nii, nagu endale meeldib. Jook tuleb igal juhul mõnus, magus ja kreemjas.


Kahele

8-10 pehmet kuivatatud datlit, ilma kivideta
4 dl piima 
näpuotsaga kaneeli
soovi korral serveerimiseks jääkuubikuid

Panin datlid ja pool piimast blenderkannu ning püreestasin, kuni segu oli ühtlane ja tükivaba. Siis lisasin ülejäänud piima ning kaneeli ja püreestasin veel korraks. Serveerisin  kohe.



* originaalretsept kasutab kümmet datlit. Minu jaoks oli siis jook liiga magus. Aga eks igaüks teeb maitse järgi, eks :)
* kasutada tuleb kindlasti pehmeid, mahlaseid datleid. Kui kuivatatud datlid on kõvemad, võib neid enne joogi tegemist paar tundi veel leotada
* juhul, kui blender/saumikser kõikidest datlitükkidest jagu ei saa, võib joogi enne serveerimist läbi sõela kurnata

kolmapäev, 1. aprill 2015

Kevadised virsikukorvikesed kohupiimaga

Kevad!

Need pisikesed koogikesed on kiired ja lihtsad, aga näevad toredad välja ning maitsevad mõnusalt. Sobivad kevadpühalauale ja teevad meele rõõmsaks.


12 koogikest

Korvikesed:
150 g külma võid
100 g nisujahu
100 g rukkijahu
1 sl suhkrut
1 sl võid

Korvikestesse:
500 g kreemjamat kohupiima
maitse järgi suhkrut
suur purk (u 800g kanti) konservvirsikuid

Esmalt valmistasin korvikesed: näppisin või, jahud ning suhkru puruseks, lisasin vee ja sõtkusin taigna kokku. Panin pooleks tunniks külma tahenema. 
Edasi jaotasin taigna kaheteistkümneks ning surusin iga taignatüki muffipanni aukude põhja ning külgedele, et moodustuks korvikesed. Panin sisse veidi raskust (kasutasin kuivatatud ube) ja küpsetasin 200*C ahjus umbes 15 minutit, kuniks korvikesed olid kuldpruunid.
Tõstsin ahjust välja ja lasin jahtuda


Segasin kohupiima suhkruga (ja tõesti-maitse järgi eks. Mina panin vähe suhkrut, aga mõnele meeldib ilmselt magusam kohupiim) ning panin pritskotti. "Roosikeste" jaoks mõeldud virsikupoolikud viilutasin õhukeselt.

Kui korvikesed olid jahtunud, asusin neid täitma-kaunistama. "Roosikeste" tegemiseks lasin korvikestesse umbes kolmveerandi ulatuses kohupiima. Siis sättisin lillelehtede kujuliselt peale virsikuviilud, neid õrnalt kohupiima sisse surudes.
"Karikakarde" tegemiseks panin korvikeste põhja veidi kohupiima (et täidaks ära virsikupooliku all oleva lohu) ja tõstsin ettevaatlikult peale terve virsikupooliku (vajadusel servi veidi maha lõigates- et poolik ikka korvi ära mahuks). Tegin pritskoti abil korvikese servadesse "õielehed".