reede, 26. august 2011

Letšo ehk tomati-paprika-sibulamögin

Tahtsin hakata kirja panema järjekordset õunakooki, kui avastasin, et ees juba kaks kooki on. Seega praegu üks mõnus hoidis ja koogist mõni aeg hiljem :)

Sellist tomati-paprikamassi meeldib mulle kasutada pitsat tehes- hea tomatipasta asemel pitsapõhjale määrida (kuna paprika maitseb mulle pitsa peal nagunii). Loomulikult, kui tahan mingit väga kindlat pitsat teha, kuhu paprika ei sobib, siis läheb käiku tavaline tomatipasta. Aga rohkema kattega pitsa või pitsapirukate puhul läheb see hoidis kenasti käiku.
Idee sain Nami-Namist, aga minu retsept sai kokkuvõttes siiski omajagu erinev. Antud kogusest sain viis 300 ml purki hoidist.

1 kg tomateid
500 g mugulsibulat
500 g paprikat
õli
500 g tomatipüreed
25 g suhkrut
1 sl soola
1 tl purustatud musta pipart


Pesin köögiviljad, puhastasin paprika seemnetest, koorisin sibulad. Hakkisin kõik köögiviljad peeneteks ribadeks ja tõstsin sügavasse panni. Lisasin veidi õli ja praadisin kümmekond minutit. Siis lisasin tomatipüree ja maitseained ja kuumutasin segu keemiseni. Keerasin pliidi tule väikseks ja lasin köögiviljamassil umbes 45 minutit podiseda, ikka aeg-ajalt segamas käies.
Seejärel panin kuuma segu steriliseeritud purkidesse ja sulgesin purgid.


1 kommentaar:

  1. Mina pastat ei lisa ja paprikat panen 750-1000 g, suhkrut pisut rohkem ja ongi gemüüse valmis. Mõned söövad lihtsalt lusikaga, aga pitsa jaoks on see meie majas asendamatu.

    VastaKustuta