pühapäev, 5. september 2010

Jõuluhõnguline õunamoos

Juba eelneval aastal katsetasin erinevaid maitseid, mis õunamoosiga sobiks. Lihtsalt seetõttu, et tavaline õunamoos on küll väga hea, aga ta on tavaline :D Erinevad maitsenüansid said ära proovitud ja saan nüüd öelda, et õunamoos võib palju põnevam ka olla :)
Sel aastal mul aga väga palju õunu ei ole ja seetõttu ka väga palju erinevaid retsepte ära proovida ei saa. Proovisin aga seda nami-namist leitud retsepti ja tahan nüüd kõigile kiita. Piparkoogimaitseainega vürtsitatud õunamoos jääb hõrk, sooja andev ja jõuluaega meenutav.

2,5 kg õunu
1 kg suhkrut
2 dl vett
0,5 pakki piparkoogimaitseainet


Alustuseks koorisin õunad ja eemaldasin südamikud. Lõikasin õunad väiksemateks tükkideks ning panin 2 dl veega keema. Kui õunad olid podisema hakanud, alandasin kuumust ja lasin potitäiel nii kümmekond minutit mulksuda (ehk oli see aeg isegi veidi pikem....no mulle meeldib ilma suurte tükkideta moos kah. Kellele tükid meeldivad, keetku vaid 10 minutit). Siis segasin sisse suhkru ja piparkoogimaitseaine ning lasin veel kümmekond minutit podiseda, käies aeg-ajalt moosi segamas.
Seejärel pistsin moosi steriliseeritud purkidesse ja valmis ta oligi :)

Sain sellest kogusest umbes kaks liitrit moosi. Kuigi mul on täpset kogust raske öelda, kuna panin moosi nii erikujulistesse ja erisuurustega purkidesse, et nüüd liialt keeruline arvutada. :)

2 kommentaari:

  1. Oh, kui tore lugeda, et see "leiutis" meeldis! Ma tegin ühe partii terve pakitäie piparkoogimaitseainega, see sai liialt vürtsikas. Pool pakki oli mõnus.

    VastaKustuta
  2. Pille, see moos on imehea! Üks minu uusi lemmikustest. Ja kiidan seda nüüd pidevalt kõigile :)

    VastaKustuta