neljapäev, 23. september 2010

Kõrvitsamuffinid

Ikka veel kõrvitsalainel. Tõenäoliselt veel pikka aega :)

Need muffinid saavad head, mitte väga magusad. Ja kõige paremini kerkivad muffinid, mis mul kunagi olnud on :D
Kuna vaatasin internetist erinevaid kõrvitsamuffinite retsepte ja panin midagi ise kokku- siis seetõttu on kogus ka veidi "mittetavaline"- 18 muffinit.

5 dl nisujahu
1 tl küpsetuspulbrit
0,5 tl söögisoodat
1 tl jahvatatud kaneeli
0,5 tl värskelt riivitud muskaatpähklit
1 tl värskelt riivitud ingverijuurt
0,5 tl soola
100g võid
2 muna
2 dl suhkrut
2,5 dl kõrvitsapüreed


Kõigepealt tuleb muidugi kõrvitsast püree keeta. Kuna mina keetsin seda tervest poolest kõrvitsast korraga, siis kahjuks ei oska ma öelda, kui palju püreed näiteks pool kilo kõrvitsat annab.. 
Aga see püree-variant on hea. Korraga saab valmis keeta suurema koguse püreed, maha jahutada ja purki panna. Niimoodi säilib külmkapis mõnda aega kenasti ja saab koguaeg küpsetamiseks kasutada. Kes tahab kõrvitsapüreed kauem säilitada, pangu püree kuumalt steriliseeritud purkidesse.


Muffinite tegemiseks segada ühes kausis kõik kuivained. Teises kausis kloppida munad suhkruga lahti, lisada sulatatud ja veidi aega jahtunud või. Segada vaheldumisi juurde kuivained ja kõrvitsapüree. Taigent väga palju kloppida pole vaja, piisab, kui koostisained on ühtlaselt segunenud.
Jaotada taigen muffinivormidesse ja küpsetada 200*C ahjus umbes 20 minutit, kuni muffinid on kenasti kerkinud ja pealt helepruunid. Edasi lasta neil vormides veidi jahtuda, siis eemaldada vormidest ja lasta restil lõpuni jahtuda. Mida muidugi ei pea tegema, meile maitsesid need muhvikesed nii soojalt kui külmalt :) Ja kes magusamat muffinit tahab, katku koogikesed pealt näiteks võikreemiga.

3 kommentaari:

  1. no tõesti hästi kerkinud! sellise jahukoguse peale ainult 1 tl küps.pulbrit ja sellised potsakad muffinid.

    VastaKustuta
  2. Mina imestasin ka. Taigen jäi pigem vedelam, kui tihke ja 1 tl küpsetuspulbrit + 0,5 tl soodat tegi nii hea töö :)

    VastaKustuta
  3. Tegin just Kõrvitsa-ingverikeeksi, retsept on Toidutares. Väga hea ja mahlane tuli, seisab värskena kohe 3 päeva. Peale šokolaadi glasuur. Abikaasa sööb ja imestab, et kõrvitsa maitset ei olegi tunda? Selline jah see kõrvits juba on ...

    VastaKustuta