kolmapäev, 29. veebruar 2012

Kevadiselt kuldkollased virsikumuhvid

See postitus on täis kevade ootust. Mitte, et talv sel aastal väga karm oleks olnud või et mulle lumi ei meeldiks.. lihtsalt nii kena ja rõõmus on, kui päike paistab ja lilled õitsevad. :) Ja kui saab Tartu tänavail patseerida, seljas vaid õhuke jope.

Muffinitega on aga nii, et polnudki neid ammu teinud. Ja virsikud (kuigi jah, kompotivirsikud siiski) on mulle viimasel ajal väga meelepäraseks saanud. Seega panin kaks kokku ja tulemus on siin. Eeskujuks Nami-Nami imeheade rabarbrimuffinite retsept.


12 muhvikest

2 muna
125 g suhkrut
150 g nisujahu
1 tl küpsetuspulbrit
2 tl vanillisuhkrut (või -ekstrakti)
150 g 20%list hapukoort
50 g võid
üks suur purk (purgi netokaal 850g) kompotivirsikuid
(minu ostetud purgis oli vist 7 suurt virsikupoolikut)


Alustuseks vahustasin munad suhkruga heledaks kohevaks vahuks. Siis sulatasin või ja jätsin selle minutikeseks jahtuma ning panin ahju 200*C peale eelsoojenema. Või jahtumise ajal segasin kuivained omavahel ja tõstsin virsikupoolikud siirupist välja. Viilutasin neli virsikupoolikult peeneteks sektoriteks, ülejäänud kolm poolikut tükeldasin.
Edasi segasin taigna kokku: lisasin hapukoore munavahule, segasin ettevaatlikult, siis lisasin vahedumisi kuivained ja sulavõi. Viimaseks segasin ühtlasesse taignasse virsikutükikesed.


Jaotasin saadud taigna 12 paberist muffinivormi vahel ning jaotasin iga taignakuhjakese peale mõned viilud virsikusektoreid (iga muffini jaoks jagus umbes neli peent viilu). Seejärel panin muffinipanni ahju ja küpsetasin 200*C juures umbes 20 minutit, kuni muhvikesed olid kerkinud ja pealt kuldpruunid.

1 kommentaar:

  1. ma teen neid küll. meil on meespoolel miski kamm virsikukoogiga, ründame uue nurga alt

    VastaKustuta