reede, 13. aprill 2012

Nagu päris jäätis


See jäine magustoit konkureerib mistahes hea jäätisega. Aga on valmistatud ainult banaanist. Justnimelt, üks komponent, ei midagi muud. Valmib kiirelt ja lihtsalt ning maitseb imehea.
Retsepti kohtasin esmaskordselt Nami-Nami kokandusportaalis. Kogus: kahele.

3 küpset banaani

Koorisin banaanid ja viilutasin umbes sentimeetri paksusteks viiludeks. Panin plastkarpi ja sellega sügavkülma. Lasin kaks tundi külmuda, seejärel püreestasin saumikseri abiga kreemjaks külmaks vahuks. Ja serveerisin :)


(see saumikserdamine ei olegi nii lihtne, banaanijääkuubikud ikkagi. Ja kohati tundub, et mikser tahab üles öelda :D Aga minu oma on siiamaani veel terve)

Kusjuures, olen teinud ka nii, et kui banaane juhtub rohkem olema, viilutan nad sügavkülma valmis ja mõned päevad hiljem, kui jäätise isu tuleb, võtan vastavad peotäied banaaniviile sügavkülmast, lasen neil nii viis- kümme minutit sulada ja siis püreestan. Toimib väga kenasti.

9 kommentaari:

  1. Enne ei usu, kui ise ära proovin :P

    VastaKustuta
  2. See tundub nii uskumatu... tuleb seega ära proovida :)

    VastaKustuta
  3. Praegu just tegin midagi sarnast, inspiratsiooni sain vist Souvlaki for the soul blogist, kui ma ei eksi. Sinna käis lisaks jäätunud banaanidele veel 1 avokaado ja hulk külmutatud marju! Aga mulle tundub, et ainult banaaniga või siis banaan+marjad, oleks isegi parem!

    VastaKustuta
  4. Juc, ma olen kindlalt plaaninud banaan+marjad koosluse ära proovida. Aga pole selleni veel jõudnud :D . Ja banaan+maapähklivõi kombinatsiooni kiidetakse ka. Ning kindlasti saab banaani veel paljude heade asjadega kombineerida.

    VastaKustuta
  5. Mina olen teinud suvisel ajal värske mündi või melissiga - üliväga värskendav!

    VastaKustuta
  6. Proovisin isegi selle "jäätise" ära ja võib öelda lühidalt: Lihtsuses peitub võlu! Tõeliselt maitsev ja nii tervislik. Kindlasti läheb suvel banaani-mustikakoosluse testimiseks :)

    VastaKustuta
  7. Mina ka kiidan ja naudin päris tihti :)

    VastaKustuta
  8. Banaanist väga maitsev.Ise teen veel aruusi jäätist.Puhastan arbuusi tykkideks...blenderisse ja siis portsudena sygavkylma...hea ja kosutav suvel.

    VastaKustuta
  9. Minu jaoks banaan üksi on liiga magus. Lisan tavaliselt juurde külmutatud maasikaid või mustikaid ja oh seda õnne! :D

    VastaKustuta