teisipäev, 6. november 2012

Maasika-hapukoorejäätis

Ehk meenutusi suvest :)


Üks hea jäätis, mis jõudis minuni Nami-Nami kokandusfoorumi kaudu. Sealt, nagu ilmselt olete aru saanud, leiab üldse palju häid retsepte. :)
Kuna mina teen jäätiseid ilma masinata, siis jäi see jäätis kergelt kiuline, aga söömisel see küll ei häirinud. Maasikamaitse jäi mõnus ja intensiivne.


veidi üle liitri

500g maasikaid
150g suhkrut
1 sl viina
250g paksu 20%-list hapukoort
2 dl 35%-list rõõska koort
1 tl sidrunimahla

Puhastasin maasikad, lõikasin viiludeks ja segasin viilud suhkru ning viinaga. Lasin tunnikese-kaks seista, käies aeg-ajalt segamas (eesmärk on mahla eraldumine). Edasi püreestasin maasikad, lisasin hapukoore ja sidrunimahla ning segasin ühtlaseks.
Teises kausis vahustasin rõõsa koore pehmetipuliseks vahuks. Viimaseks segasin vahukoore maasikapüree hulka, valasin saadud segu plastnõusse (hea on madalam neljakandiline nõu) ja panin sügavkülma.


Edasi käisin jäätisesegu pidevalt segamas, et see ühtlasemalt külmuks. Mida tihedamini segada, seda kreemjam jääb tulemus. Vähemalt korra poole tunni jooksul peaks kindlasti sügavkülma ust paotama ja segu kahvli abil sassi lööma. :) Ja nii vast kolm-neli tundi järjest. Masinaomanikel on muidugi lihtsam. :)

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar