esmaspäev, 8. september 2014

Õunapommid

Õunapommid on täidetud õunad, mis on pakitud taignasse ja siis küpsetatud. Lihtne ja väga maitsev magustoit, eriti koos vaniljekastmega. See siin on minu versioon :)


Neljale

Taigen:
1,5 dl nisujahu
50 g külma võid
mõni tera soola
0,5 tl suhkrut
1-2 sl külma vett

Täidis:
neli keskmist õuna
1,5 sl külma võid
1,5 sl fariinsuhkrut
pisike peotäis pähkleid
pool peotäit rosinad vm kuivatatud marju/puuvilju (mul olid näiteks mooruspuu marjad)
kuni 1 tl kaneeli

Taigna tegemiseks panin kaussi jahu, soola ja suhkru, lisasin või ja näppisin segu puruseks. Siis lisasin vee (ei pruugi kõike vaja minna!) ja mudisin taigna kiirelt kokku. Panin toidukilesse ja asetasin külmkappi puhkama.

Koorisin õunad, eemaldasin südamikud. 
Hakkisin pähklid koos mooruspuu marjadega väiksemateks tükkideks, segasin suhkru ja kaneeliga. Lisasin või ning mudisin käte vahel kõik ühtlaseks. Jaotasin saadud massi neljaks ja surusin iga õuna südamikuks.


Kui taigen oli umbes 30 minutit puhanud, tõstsin ta külmikust välja, jaotasin neljaks ning rullisin iga tüki õhukeseks. Asetasin kõigile neljale taignalatakale õuna ja tõstsin taigna servad üle õuna kokku- tulemuseks taignasse pakitud õunad. Mõnel jäi tipust väheke lahti, see võib nii olla :)

Küpsetasin 200*C ahjus pool tunnikest, kuniks taigen oli pruun. Lasin tsipa jahtuda ning serveerisin vaniljekastmega.


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar