esmaspäev, 27. oktoober 2014

Toortatra-kookosekommid

Kodumaine toortatar on mulle väga meeldima hakanud. Kena hele tatar, mille maitse on selline teistmoodi, kuidagi ehe :) Enamjaolt teen tast tatraputru, aga vahel katsetan ka teistes roogades. Nende kommide jaoks röstisin tatratangu veidi kuival pannil. Röstimine teeb tatratera krõmpsuks, väga mõnusaks. 
Mulle need kommid tõesti maitsevad. Mõnusalt kookose maitset täis ja tatrase krõmpsuga. Aga noh, eks nad ole veidi teistmoodi- sellised toortoidu poole kalduvad (NB! toortoitlased peavad siin retseptis tatra röstimata jätma!), rohkem närimist vajavad ning väga-väga toitvad. 


15 tk

0,5 dl toortatratangu
1 dl kookoshelbeid
2 sl kookosõli
2 sl tatrajahu
1 sl agaavisiirupit

Röstisin tatratangu kuumal kuival pannil umbes kaks minutit (pruuniks ei tasu minna lasta), lasin jahtuda. Valasin tatratangu kaussi, lisasin ülejäänud komponendid ja segasin ühtlaseks massiks. Veeretasin käte vahel pisikesed pallikesed, panin saadud kommid külmkappi ja lasin (vähemalt) pool tunnikest taheneda.

* NB! toortoitlastele sobib retsept siis, kui jätta tatar röstimata. Tulemus on veidi jahusema maitsega, aga ikkagi väga hea
* Kookosõli on jahedas tahke ja soojas vedel- sellest olenevalt võib esialgu pallikesi veidi raske veeretada olla, kuna segu võib liialt vedel tunduda. Kui nii on, tasub segu kümneks minutiks külma panna ja siis uuesti pallikesi veeretada püüda. Pallikesi teha kiirelt, kuna käte soojuses muutub kookosõli taas vedelaks
* Komme tasub säilitada jahedas (loe: mina hoidsin külmkapis)

3 kommentaari:

  1. Maitselt tundub tainas imehea, kuid kahjuks minul ei õnnestu seda pallikesteks veeretada. Täitsa pude kohe.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Pude? Eeldan siis, et pudeneb laiali, kuna on liialt kuiv, mitte seetõttu, et kleepub pigem käte külge ja mitte omavahel?
      Kui on liiga kuiv, võib tsipa kookosõli või agaavisiirupit lisada, see peaks aitama.
      Ja kui kipub liialt käte külge jääma, tasub segu veidikeseks külmkappi panna.

      Kustuta