neljapäev, 27. oktoober 2011

Kaeraküpsised šokolaaditükkidega

Kaeraküpsised on mõnusad ja toitvad. Puistasin neile sisse ka veel šokolaaditükke, siis maitsesid eriti hästi :)
Mina tegin küpsiseid kiirkaerahelvestest, et taigen oleks ühtlane mass ja suuri tükke ei eristuks. Loomulikult võib küpsiseid teha ka tavalistest kaerahelvestest, siis jäävad viimased lihtsalt rohkem eristuma.


150 g toasooja võid
1 muna
125 g demerara suhkrut
100 g nisujahu
1 sl magustamata kakaod
1 tl küpsetuspulbrit
5 dl kiirkaerahelbeid
75 g tumedat šokolaadi

Vahustasin toasooja või suhkurga kohevaks, siis lisasin muna ja vahustasin minutikese veel. Teises kausis segasin omavahel kuivained, siis lisasin need muna-võivahule. Segasin taigna kokku. Hakkisin 50g šokolaadi pisikesteks tükkideks ja segasin taignasse.


Vormisin taignast väikesed pallikesed, vajutasin lapikuks ja asetasin ahjuplaadile (mida lapikumad, seda parem). Küpsetasin 175*c ahjus 12-15 minutit. Siis tõstsin ahjust välja ja lasin jahtuda.

Sulatasin allesjäänud šokolaadi ja niristasin jahtunud küpsistele peale šokolaaditriibud. Lasin taheneda.

4 kommentaari:

  1. Proovisin ka ise teha, imehead tulid:).

    VastaKustuta
  2. kui palju tavalist suhkrut panna, kui asendada?

    VastaKustuta