reede, 21. september 2012

Viigimarjad. Lihtsalt.

Sügise alguses on Eestis viigimarjahooaeg. Siis kohtab neid turul ja poodides ei ole hinnad enam üüratud. Tõin minagi täna turult paar viigimarja kaasa, et neist midagi kokata. Aga teate, miks teha midagi keerulist, kui toiduaine ise juba nii hea on. Lihtsuses peitub võlu, või mis? :)

Viigimarju ostes tuleks valida kergelt pehmed viljad, siis on kindel, et nad küpsed on. Aga liiga pehmed kah enam hea kvaliteediga olla ei pruugi. Kõvadest viljadest võib kaarega mööda kõndida. 


Kahele

2 röstsaiaviilu (miks mitte seemnetega täisterasaiu, nagu meil täna)
2 viigimarja
2 sl vedelat mett
2 tl võid

Võtsin panni, sulatasin sellel või. Panin saiaviilud pannile sulavõi sisse ja keerasin kohe ümber (nii said mõlemad pooled sulavõiga kokku). Praadisin mõõdukal tulel minutikese, kuni saiad olid kuldpruunid. Samal ajal viilutasin pestud viigimarjad. 


Kui saiad olid alumiselt poolelt kuldsed, keerasin nad ümber, ladusin viigimarjaviilud peale ja praadisin veel minutikese, et ka teine pool kuldseks ja krõbedaks saaks (ja peal olevad viigimarjaviilud läksid veidi soojaks ja pehmemaks). Seejärel tõstsin saiad taldrikule, niristasin viigimarjadele mee ja serveerisin kohe. 
Kiire, lihtne ja maitsev!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar