neljapäev, 27. juuni 2013

Aasta (toidu)pildis: 31. mai - 27. juuni

Oijah. Viimased kuu aega on olnud vaheldumisi väga kiire ja puhkus. Mõned peened asjad said nikerdatud ja osalt sai niisama puhatud... ei tahtnud kaameratki väga kätte võtta. Kuna osad tegemised on aega võtnud mitu päeva, siis pilte on paar tükki vähem kui päevi. Pildid värskematest vanemateni ehk tagurpidi kronoloogilises järjekorras.

Viimastel päevadel, maal puhates, domineerivad maasikad, maasikad ja metsmaasikad. Ja herned, veidi kukeseeni, värske kartul ja viimastest rabarbritest morss.







Linnas olles sõime sushit, pildil külmsuitsutatud tuunikalaga nigirid. Rabarberist tegime limonaadi, martsipanist nikerdasin kujukesi ja maalt saime saadetisena esimesi maasikaid.





Koolilõpetajatele, tulevasele aednikule ja põllumehele tegin tordi :)


Maal olid noored viinamarjataimed on kenasti kasvama hakanud. Joogiks tegime jääteed, õhtusöögiks hakkliha kapsaga. Kuslapuumarjad said valmis, sibulad õitsesid.






Kodus olles läks kuhjaga peale (ja läheb siiamaani) caprese salat. Eeldab mõnusa balsamico olemasolu :) Kirbuturult sain ägedaid esemeid. Toit oli kiire ja lihtne, ülepäeviti mingi salat, mõnikord ka mesimagusad kanatiivad.





Kuu alguses maal käies oli murulauk kenades õites ja maasikad lõpetasid õitsemist. Linnas sain turult esimesed kodumaised rooma salati pead.



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar