See salat on meie viimase aja grillimiste igakordne külaline. Grillimise planeerimine ei käigi enam ilma "osta pommut ka!" lauseta. Olen tahtnud seda siia blogisse juba pikemat aega kirja panna, õnneks jõuab ta nüüdki siia- just enne jaanipäeva :)
Kogused on umbkaudsed, see salat pole täppisteadus :)
üks suur pommu (ehk baklažaan)
kaks paprikat
125 g mozzarella juustu
soola
oliivõli
palsamiäädikat
Viilutasin pommu umbes poole sentimeetri paksusteks viiludeks. Pintseldasin oliivõliga (liialdada ei tasu!) ja asetasin kuumale grillile. Kõrvale pistsin paprikad - tervena.
Grillisin pommuviile mõned minutid mõlemalt poolt, kuniks nad olid pehmed ja jumekad. Aga väga pruuniks ei tasu neid lasta :) Selle ajaga valmisid ka paprikad.
Ladusin pommuviilud vaagnale. Viilutasin paprikad ja puistasin nad üle pommuviilude (võib kasutada ka purgis olevat röstitud paprikat. Sest alati ei ole meeles poest paprikaid tuua :) Antud fotol on justnimelt purgist võetud paprikad). Tükeldasin mozzarella ja lisasin samuti vaagnale. Maitsestasin tsipakese soola, oliivõli ja palsamiäädikaga.
Serveerisin kohe.
Siia sobiks veel hästi kuivatatud tomatid õlis, mida restoranis kohati kasutatakse :) Nämma igaljuhul.
VastaKustuta