esmaspäev, 30. mai 2016

Rukkiburger veisepihvi ja karamellistatud sibulaga

Viimati kirjutasin siia hiilgama ammu ja napisõnaliselt "kevad". Nüüd saab juba öelda "suvi". Aeg lendab!
Olen lähiajal sageli söögiks burksi või midagi sellelaadset teinud, täna kah. Panen retsepti siia ka, sai maitsev :)



Neljale

Neli rukki-koorikleiba, soovitatavalt ümarat
400g veisehakkliha
3-4 keskmist sibulat
4 sl oliivõli
4 suuremat marineeritud kurki
krõmpsuvat lehtsalatit
6 sl Salvesti sinepikastet (või 6 sl head majoneesi segatuna 1tl sinepiga)
2 küünt küüslauku
soola


Esmalt valmistasin karamellistatud sibula: koorisin ja viilutasin sibulad. Asetasin praepanni pliidile keskmisele kuumusele, valasin peale õli. Kui õli olisin kuum, lisa sibulad, veidi soola ning praadisin mõõdukal kuumusel umbes 20 minutit, kuniks sibul oli mõnusalt karamellistunud. 

(Sibula karamellistamise võib varem ette teha ja vahetult enne burgerite kokkupanekut uuesti üles soojendada. Viimast saab teha ka näiteks grillil, fooliumist tehtud kausikeses)

Koorisin ja riivisin küüslaugu, panin kaussi. Lisasin hakkliha ning soola. Segasin hoolega läbi, vormisin neli õhukest kotletti. Küpsetasin neid pannil (grillil saaks ka, eks) mõlemalt poolt mõned minutid. 

Soojendasin leivakesed. Asetasin iga leivakese alumisele poolele lehtsalatit, marineeritud kurgi viilud, seejärel kotleti, kastme ning viimasena mõnusa portsu karamellistatud sibulat. Katsin teise leivakesega ning serveerisin. 

1 kommentaar:

  1. See näeb väga isuäratav välja, Martiina!! :)

    VastaKustuta