pühapäev, 9. oktoober 2016

Magus tšillikaste, poekraamist oluliselt tšillisem

Kui tšillid kasvuhoones edumeelselt kasvavad (aitäh taimedetoojale), tuleb nende viljadega ju midagi peale hakata. Pistsin nad potti ja keetsin kastmeks.


150 g tšillit (neist 1/3 seemnetega ja 2/3 seemnetest puhastatud)
250 ml vett
250  ml valge veini äädikat
400 g suhkrut (sellest pool moosisuhkrut)


Puhastasin kaks kolmandikku tšillidest seemnetest, hakkisin peenelt ja panin potti (NB! kasutasin kindaid, tšillide tulisus hakkab hästi külge). Ülejäänud kolmandiku tšillidest hakkisin koos seemnetega, panin samuti potti. Lisasin vee, äädika ja suhkru. Keetsin aeg-ajalt segades rahulikul kuumusel umbes 35-40 minutit. Panin steriliseeritud pudelikestesse.