kolmapäev, 28. aprill 2010

Mahe kana-naadipirukas

Juba pikemat aega plaanin naadist midagi küpsetada. Ja kuna pärast eilset õhtusööki jäi üle veidi grillkana, mõtlesin välja järgneva piruka.

Põhi:
100g võid
2dl nisujahu
1 dl kaerahelbeid/mitmeviljahelbeid
2 sl hapukoort
näpuotsaga soola


Kate:
300g grillkana (sobib ka muul moel küpsetatud kana)
üks-kaks peotäit kevadist naati
2 muna
2 dl 10% rõõska koort
1 tl soola
basiilikut
peterselli


Pirukapõhja tegemiseks näpi külm või ja jahu puruseks, lisa mitmeviljahelbed, sega läbi. Seejärel lisa sool ja hapukoor ning sõtku taigen ühtlaseks. Suru taigen palliks kokku ja pane 30 minutiks külmkappi. Seejärel suru rahunenud tainas pirukavormi põhjale ja külgedele, torka taignasse kahvliga augud ja pane veel 15 minutiks külma.
Sel ajal, kui taigen külmas puhkab, tuleb kana hakkida väikesteks tükkideks, samuti naat - ja siis need omavahel läbi segada. Teises kausis kloppida lahti kaks muna, lisada koor, sool ja veidi värsket basiilikut ning peterselli.

Kui pirukapõhi on puhanud, jaotada kana-naadi segu ühtlaselt vormi, valada peale koore-muna segu ja küpsetada 180*C juures 30 minutit, kuni taignaservad on kenasti pruunikad ja täidis hüübinud.

Sobib heaks ja mahedaks õhtusöögiks koos värske salatiga.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar