teisipäev, 19. oktoober 2010

Mõnus porgandi-läätsesupp

See supp on huvitav, kasulik ja maitsev. Teistmoodi, aga väga mõnus. :)
Nami-namist, neljale.

2 tl vürtsköömneid
0,5 tl tšillihelbeid
2 sl õli
500g porgandeid
150g punaseid läätsesid
1 l kuuma köögiviljapuljongit
2 dl piima
soola

Kõigepealt on vaja porgandid koorida ja õhukeseks viilutada. Mida õhemad ja pisemad tükid, seda parem.
Järgmiseks panna pott tulele, lasta kuumaks ja röstida kuivas potis vürtsköömneid ning tšillihelbeid paar minutit. Siis lisada õli ja porgandid, kuumutada 4-5 minutit aeg-ajalt segades. Edasi lisada kuum puljong, läätsed ja piim. Lasta keskmisel kuumusel podiseda umbes 20 minutit, kuni komponendid on pehmed.
Püreestada supp, maitsestada vajadusel soolaga.
Ja serveerida :) Kõrvale sobib näiteks krõbedaks röstitud sai.

1 kommentaar:

  1. see pilt on kohe eriliselt ilus! ja supp kindlasti sobib külma ilma.

    VastaKustuta