Ja lõpus üks tort kah :)
750 g lehttaigent
purgike basiilikupestot (mul oli 130g, panin selle kõik)
soovi korral määrimiseks muna
Lehttaigen rullida lahti (vajadusel siis eelnevalt ära sulatada), määrida peale pesto. Lõigata taignast u 10cm pikad ja 1,5cm läbimõõdus ribad, keerata spiraaliks ja asetada ahjuplaadile. Määrida pealt munaga ja küpsetada 225*C ahjus 15 minutit. Soovitav serveerida jahtunult samal päeval.
Muretaignalusikad kitsejuustukreemi ja päikesekuivatatud tomatiga:
mini-muretaignakorvikesi (need võib ise ka teha, aga ajakulu vähendamiseks ostsin mina poest valmis muretaignast lusikakesed)
kitsejuustu
toorjuustu
päikesekuivatatud tomateid
Kitsejuustu kreemjamaks saamiseks vahustada see toorjuustuga (suhtes 2:1), siis pritsida sees korvikestesse, peale vajutada päikesekuivatatud tomati tükk. Serveerida samuti samal päeval , sest liiga kaua seistes läheb muretaigen niiskuse tõttu pehmeks.
Suitsulõherullid rukkileival (16 tk):
neli viilu kandilist rukkileiba
200g külmsuitsu-lõhefileed
200g toorjuustu
peotäis tilli
kaunistamiseks maitserohelist
Alustuseks lõigata rukkileivad neljaks- saab ilusad ruudukesed. Suitsulõheviilud laotada lõikelauale, nii et nad üksteisega kattuvad ja moodustavad ühtse suure plaadi. Määrida peale toorjuust, mis eelnevalt hakitud tilliga segatud. Keerata toorjuustuga määritud suitsulõheviilud rullid (nagu pisike rullbiskviit), lõigata 16ks tükiks, iga tükike asetada rukkileivaruudukesele. Kaunistada maitserohelisega.
Muretaignakorvikesed kollase kreemi ja vähisabadega (32tk):
32 mini-muretaignakorvikest
200g krabinuudleid
4 keedetud muna
majoneesi
200g vähisabasid marinaadis
kaunistamiseks maitserohelist
Keedetud munad püreestada (no ainult veidi, liiga püreed pole vaja, pisikesed tükid on head) koos krabinuudlitega ja vähese majoneesiga ühtlaseks massiks (massi paksust saab reguleerida majoneesiga). Pritsida saadud segu kilekoti (või kondiitripritsi) abil korvikestesse, kaunistada vähisabaga ja maitserohelisega. Serveerida samal päeval.
Kolme juustu pallid:
150g sinihallitsujuustu
150g valgehallitusjuustu
150g tavalist nö Eesti juustu
10 õhukest näkileiba
Näkileivad purustada kas köögikombainis või pudrunuia abil, veeretada juustupalle saadud purus.
Magusad maasikakorvikesed (32tk):
32 magusat mini-muretaignakorvikest
32 maasikat
250g kohupiima (Saida oma on hää)
2dl 35%-list rõõska koort (Nopri oma on hää)
maitse järgi suhkrut
soovi korral peale pakike torditarretisepulbrit (ledisin poest, Ruf firma oma, tarretub hästi kiiresti), selle lahustamiseks 250ml vett ja 1 sl suhkrut
Vahustada rõõsk koor suhkruga kõvaks vahuks, segada kohupiimaga. Maasikad puhastada ja lõigata pikuti neljaks. Pritsida igasse korvikesse veidi kohupiimavahtu, asetada peale maasikatükid.
Tarretis (tegelikult ei ole seda tarretist ilmtingimata vajagi, seega kes pikemalt mässata ei viitsi, võib selle ära ka jätta) valmistada pakil toodud juhiste järgi, tõsta igale maasikakoogile lusikatäis.
Serveerida samal päeval.
Maasikate ja kuslapuumarjadega tort (saab suure kandilise tordi 24x24 cm):
Biskviit:
6 muna
2,25 dl suhkrut
1,5 dl nisujahu
1,5 dl kartulitärklist
1,5 tl küpsetuspulbrit
Täidis:
1 kg maasikaid
5 dl söödava kuslapuu marju
500g kohupiima
2 dl 35%list rõõska koort
maitse järgi suhkrut (no nii 0,75-1 dl ehk)
biskviidi immutamiseks piima
Katmiseks:
300 g tumedat šokolaadi
0,5 dl toiduõli
50 g piimašokolaadi
200 g valget šokolaadi
Kallata kuldkollane taigen küpsetuspaberiga kaetud vormi, küpsetada 200*C juures umbes 20 minutit, kuni biskviit pealt pruun ja näpuga katsudes vetrub. Seejärel võtta biskviit ahjust, lasta jahtuda ja lõigata kolmeks kihiks.
Kohupiima-marjavahu tegemiseks vahustada rõõsk koor suhkruga, segada juurde kohupiim, söödava kuslapuu marjad ja tükeldatud maasikad (mina lõikasin iga maasika keskmiselt kuueks vist).
Tordi kokkupanemiseks tõsta üks biskviidikiht alusele (mina tegin tordi lahtikäiva vormi sisse, siis ei valgunud kohupiimasegu külgedelt välja, tort jäi kena ruudukujuline), immutada kergelt piimaga ja tõsta peale pool kohupiimavahust. Seejärel tõsta peale teine biskviit, immutada, määrida peale ülejäänud kohupiima-marjasegu. Katta viimase biskviidiga.
Siin on tort enne viimase biskviidikihi pealepanekut-hea näha, mis sees on :) |
Viimaseks eemaldada tort vormist, lõigata küpsetuspaberist neli täpselt külgede suurust tükki ja sulatada vesivannil valge šokolaad. Määrida šokolaadi ühtlase kihina küpsetuspaberitele, lasta nii veidikene tahkuda (nii, et enam ei voolaks, aga päris tahke ka ei oleks veel) ja siis tõsta ükshaaval küpsetuspaberid šokolaadise poolega vastu tordi külgi- šokolaad jääb külgedele kinni. Niiviisi, küpsetuspaberid tordi külgedel, tõsta tort külmkappi, lasta 15 minutit taheneda, seejärel tõmmata küpsetuspaberiribad ettevaatlikult šokolaadi küljest lahti.
Täiesti hull ettevõtmine! Ma oleksin tahtnud sellel üritusel olla. Nii palju erinevaid suupisteid! Tort on jumalast äge ja niiiiiiii isuäratav. Mul suu jookseb vett kuslapuu marjade peale. Need on ikka supermaitsvad!
VastaKustutaSupertubli oled!!!!! Nagu Koopatibi ütles, tahtnuks ka minagi sellel üritusel olla :)
VastaKustutavau!
VastaKustuta