teisipäev, 19. märts 2013

Lillkapsast pitsapõhi

Viimasel ajal olen internetiavarustest kohanud palju põnevaid ideekesi. Olen avastanud, et lillkapsast on kasutatud kõikvõimalikul kujul, et teha põnevaid roogasid. Saab teda kasutada sushis riisi asemel (see on mul veel proovimata), saab teha "munaga praetud riisi" ja saab teha ka pitsapõhja. Viimane oli siis täna laual:

Saan öelda, et lillkapsa maitse jääb põhjale siiski alles. Seega on veidi aru saada ikka, et tegemist on teistmoodi pitsaga. Aga arusaamine tuleb mitme ampsu järel, mitte kohe- nagu näitas "katse" abikaasa peal :D


u 26 cm pitsapõhja tegemiseks:
pisike lillkapsapea 
1 dl riivitud parmesani/Valio Forte juustu
1 muna
1 tl röstitud sibulahelbeid
1 tl sinepit
(veidi küüslaugupulbrit)

Alustuseks loputasin lillkapsapea veel all ja raputasin kuivemaks. Lõikasin paariks suuremaks tükiks ja eemaldasin suure tüveosa. Riivisin lillkapsa.
Panin riivitud lillkapsamassi pannile ja praadisin kolm minutit. Lasin jahtuda.
Võtsin marli, voltisin kolmekordseks, ruudukujuliseks tükiks. Panin lillkapsa"puru" marlile, voltisin marli nutsakuks ja pigistasin lillkapsast vee välja. Sain nii detsiliitri jagu lillkapsavett.


Kuivakspigistatud lillkapsa panin kaussi, lisasin maitseained ja juustu ning segasin läbi. Siis lisasin muna, segasin massi ühtlaseks ja tõstsin küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile.
Vormisin käte abil õhukese ümmarguse pitsapõhja. Küpsetasin 225*C ahjus kümmekond minutit (soovitan küpsetada rohkem kui mina tegin, ikka nii, et läheks pealt pruunikaks- siis jääb põhi krõbedam).

Küpsenud põhjale panin meelepärased kattematerjalid, juustu ning küpsetasin kuumas ahjus veel mõned minutid, kuni juust oli sulanud. Siis tõstsin pitsa ahjust välja, lasin paar minutit jahtuda ja asusin sööma :)

3 kommentaari:

  1. Suur tänu selle retsepti eest. Olen LCHF toituja ja nisujahu seega ei tarvita, kindlasti proovin selle järgi.

    VastaKustuta
  2. Proovitud ja kindlasti läheb kordamisele, suur tänu!

    VastaKustuta
  3. piruka põhjana proovin homme...annan teada. peale läheb sibul ja karulauk mõningase kohupiima ja toorjuustu lisandiga...igatahes.

    VastaKustuta