laupäev, 29. juuni 2013

Jahedat jooki kuumaks suvepäevaks!

Kuumal suvepäeval on hea mõnusat jahedat jooki rüübata. Uhke tunne veel pealekauba, kui jook isetehtud, mitte poest ostetud on :)

Lihtne rabarberimorss
Neil, kel rabarberit veel on, avaneb hea võimalus rabarberit joogina lauale panna. Kooki nagunii juba palju söödud :) Kes teeb jooki noortest rabarberivartest, jätku need koorimata- jook saab kena roosaka jume!

1 kg rabarberit
2 liitrit vett
100- 150g suhkrut



Tükeldasin rabarbrivarred sentimeetristeks jupikesteks ja tõstsin suurde kannu. Lisasin suhkru ja vee ning panin segu üleöö jahedasse maitsestuma. Järgmisel päeval, 24 tunni möödudes, kurnasin joogi ja maitsesin, et suhkrukogus paras oleks (vajadusel saab suhkrut nüüd lisada). Hoidsin serveerimiseni jahedas.


Arbuusi-laimilimonaad
Arbuus ja laim on koos imehead! Nii joogi kui jäätisena. 

8 dl arbuusi viljaliha (suhteliselt kokkusurutult)
2 laimi (ja soovi korral koor, et saada kangem maitse)
soovi korral  maitse järgi suhkrut

hiljem gaseeritud vett vahekorras 2 osa vett ja 3 osa arbuusi-laimimahla


Panin arbuusi viljaliha blenderkannu, lisasin väiksemateks tükkideks lõigatud laimi ja püreestasin, kuni segu oli ühtlane ja ilma tükkideta. Panin külmkappi ja lasin niikaua seista, kuni mahl oli külm. 

Serveerimiseks valasin klaasi 3 osa arbuusimahla ja 2 osa mulliga vett. Ja oligi limonaad valmis :) 


Hibiskijäätee tsipakese apelsiniga

1 liiter keevat vett
1 dl kuivatatud hibiskiõisi (eks teepakikesed kõlbavad ka)
1-1,5 dl suhkrut
1 suur aplesin
1 liiter külma vett


Alustuseks valasin hibiskiõitele keeva vee ja lisasin ühe detsiliitri suhkrut (hiljem jääteed kokku segades tasub maitsta ning vajadusel suhkrut lisada) ning lasin kolm-neli tundi tõmmata. Seejärel kurnasin tee ja saadud vedelikule lisasin liitri külma vett, poole apelsini mahla ja teise poole apelsini viiludena. Lasin külmikus täielikult jahtuda ning serveerisin jääkuubikutega. 

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar