neljapäev, 6. november 2014

Klassikaline õhuke vahvel, mõnus ja krõbe

Ohh...vanakooli õhukesed vahvlid on nii mõnusad! Krõbedad ja magusad, ideaalsed jäätise/vahukoorega, kuid ka lihtsalt niisama. Üldjuhul eeldab nõukaaegse vahvlimasina olemasolu, kuigi olen katsetanud ka tänapäevast õhukeste vahvlite masinat - töötas küll, natukene väiksema krõbedusastmega ainult.

 Taignast jagub vast kuni paarikümne vahvli tegemiseks, seega soojalt soovitan- tehke topeltports taigent!


1 suur muna
50 g suhkrut
50 g võid, sulatatult
250 ml piima
125 g nisujahu
soola

Vispeldasin muna suhkruga heledaks. Valasin juurde sulatatud ning jahtunud või, segasin läbi. Lisasin vaheldumisi piima ning soolaga segatud jahu. Segasin korralikult läbi ning lasin taignal tunnikese seista.
Küpsetasin kuuma vahvliraua vahel õhukesed vahvlid, timmides krõbedusastme just sööjatele meelepäraseks (mina eelistan tumedamaid vahvleid, abikaasa palju-palju heledamaid- pildil on vahepealsed variandid)

Aeg-ajalt peab vahvlirauda võiga määrima (nii iga paari-kolme vahvli küpsetamise järgselt)!
Kui vahvlid tahta rulli/koonusesse keerata, peab tegema seda kohe vahvli valmides, siis, kui vahvel on kuum! Ideaalis otse vahvliraua peal kahvli abi kasutades.

1 kommentaar:

  1. Heh, ma tegin ka just ükspäev vahvleid, ka mulle meeldivad pigem heledad, isegi veidi nätsked vahvlid.
    Aga eriti krõbedate vahvlite valmistamiseks lisan taignasse tärklist.

    VastaKustuta