See postitus on justkui täpp "i" peal. Kui ma katsetasin martsipani värvimist looduslikul teel, oli sinine värv ainuke, mis mulle rahu ei andnud. Pisike jonniv tüdruk minu sees mõtles, et kuidagi peab ju saama! Ja ma siis mõtlesin ja proovisin. Ning tulemus on siin: sinine martsipan looduslikul teel.
Siniseks kasutasin kuivatatud rukkililleõisi, mille koos tsipakese tuhksuhkruga köögikombaini väikeses veskis võimalikult peeneks jahuks lasin. Seejärel lisasin tilgakese vett, segasin sinise jahu pastaks ning siis töötlesin martsipani pastaga siniseks.
Martsipan jääb küll tsäbruline, aga sinine. Mulle igatahes meeldib :)
Imeilusate piltide eest aitäh Koopatibile :)
Heh, see armas heinahõnguline sinine ;)
VastaKustutaOi kui lahe sinine!
VastaKustutaAga kust saaks selliseid söödavaid, ehk siis väetamata-pritsimata rukkililli? Kas need olid sul omal kasvatatud ja kuivatatud või müüaksegi kuskil selliseid?
VastaKustutaKoopatibi ja Frieda, aitäh :)
VastaKustutaAnonüümne- mina ostsin endale rukkilille kunagi Tartu Lõunakeskuses toimunud laadalt, aga osadest apteekidest peaks ka saama. Üks pakk on mul veel alles: "Uuskaubi talu", Hillar Aiaots FIE. Ökomärk on ka peal. Seega ma loodan, et on pritsimata-väetamata ja kõlbab suhu pista.