neljapäev, 1. september 2011

Ämbrisalat

Klassikaline segusalat köögiviljadest. Salati tegemisel ei pea retseptist väga hoolega kinni pidama - kui mõnda köögivilja juhtub rohkem olema, siis las nii ollagi. :)
Retsept Nami-Namist, mina panen siia kirja vähendatud kogustena ja veidi mugandatult - just nii, nagu mina tegin.


400 g kapsast
300 g tomatit
300 g  sibulat
300 g porgandit
300 g kurki
tsipakene purustatud musta pipart
1 sl soola
väike peotäis hakitud tilli
1 sl suhkrut
1 - 1,5 sl 30%list äädikat
80 g õli

Viilutasin kõik köögiviljad (kasutasin köögikombaini abi), porganidrattad panin õliga pannile ja kuumutasin kümmekond minutit, kuni nad pehmenema hakkasid.
Ülejäänud köögiviljad panin suurde potti (no siinkohal peaks tegelikult olema ämber, et pealkiri ikka sisule vastaks), lisasin pehmemaks (aga mitte liiga pehmeks, eks!) hautatud porgandid. Segasin köögiviljad omavahel läbi, lisasin tilli, maitseained ja äädika ning segasin veelkord.
Lasin salatil 24 tundi külmkapis seista, seejärel kuumutasin salatit pliidil 15 minutit. Kuumutamise järgselt panin salati steriliseeritud purkidesse ja kaanetasin.

3 kommentaari:

  1. kaua salat niimodi purgis säilib?

    kiira

    VastaKustuta
  2. Kiira, kuna purgid on kenasti steriliseeritud, siis see soodustab säilimist. Mina pean olude sunnil hoidiseid külmkapis hoidma, seega minul säilib kenasti kevadeni. Kuskil keldris ilmselt samakaua, sahvris (olenevalt temepratuurist) ehk mõnevõrra vähem.
    Seega päris kindlalt lubada ei oska, aga jõuludeni või isegi talve lõpuni võiksin ju garantii anda küll :)

    VastaKustuta
  3. minul säilib juba kolmandat aastat keldris, aga vabalt võib ka toas säilitada. ka purke ma ei steriliseeri. pesen kuuma veega käsitsi ja see kuum mögin, mida ma purki valan, steriliseerib juba ise.

    VastaKustuta