laupäev, 3. september 2011

Vanillisuhkur

See ei olegi nüüd suurem asi retsept... see on pigem kiitus vaniljekaunale ja temast tulevale looduslikule aroomile. Aroomile, mida saab purki püüda mitmel erineval moel ;) Osadesse retseptidesse sobib rohkem vanillisuhkur, teistesse vanilliekstrakt. Minul on riiulis isetehtuna olemas mõlemad.
Vaniljekaunasid ostan mina ökopoest, saan alati mõnusad, suured ja niisked kaunad.


1 vaniljekaun
100 g suhkrut

Panin vaniljekauna ja suhkru köögikombaini ja purustasin, kuni suhkrust oli saanud tuhksuhkur ja vanillikaun peeneks jahvatatud.
Säilitan klaaspurgis.


P.S Mainin, et vanillisuhkrut ei pea tingimata tuhksuhkruks tegema. Võib võtta ka väiksema purgitäie tavalist suhkrut, sinna üks vanillikaun hulka panna ja mõnda aega seista lasta (aeg-ajalt purki raputades)- suhkur omandab imehea vanilliaroomi. 
Mina eelistan tuhksuhkru varianti seetõttu, et tuhksuhkur lahustub toitudes kiiremini ja on mulle seeläbi mugavam kasutada.

3 kommentaari:

  1. Sõbralik kommentaar - vaniljekauna pole olemas:)
    On olemas vanilliin ja vanill, ehk üks on tööstuslikult toodetud lumivalge pulber ja teine on looduslik kaun.
    Vanilje on ses mõttes olemas jah, et seda kasutatakse rahvapäraselt, kuid kahjuks ei anna see kunagi täit selgust sellest, kas kasutatakse siis looduslikku või tööstuslikku asjandust.
    Edu!

    VastaKustuta
  2. Tekkis küsimus, et kas ise tehes tuleb odavam kui poest ostes?

    VastaKustuta
  3. Anonüümne, ei oska sulle vastatagi, kuidas odavam tuleb. Esiteks oleneb see suhkru hinnast (seda on lihtne arvutada, kui kilohinna kümnega jagad) ja ka vanillikauna hinnast, mis on juba veidi keerulisem. Keerulisem seetõttu, et oleneb väga sellest, kust vanillikauna ostad. Minul läheb üks kaun maksma tsipa üle 1 Euri, seega ega see vanillisuhkru hind mul väga kõrge kokku ei tule.
    Aga ega ma ei tea ka, mis poes vanillisuhkur maksab üldse...pole ammu ostnud :D

    VastaKustuta