teisipäev, 17. aprill 2012

Kohupiimaküpsised

Mõnusad pisikesed küpsiseampsud, mis tänu kohupiimale seest kergelt pehmed ja pealt mõnusalt krõbedad. Minu arvates parimad küpsetamisele järgneval päeval (või noh, pigem täielikult jahtununa), kuigi söön neid alati ka soojast peast paraja portsu ära. Retsept Nami-Nami kokandusportaalist.

Kindlasti tasub lisandina katsetada erinevad seemneid, näiteks sobivad minu arvates küpsiste peale väga hästi mooniseemned. Aga ka köömned, linaseemned, kõrvitsaseemned... nagu parajasti küpsetaja eelistus on.


200 g kuivemat kohupiima (torukohupiim on selleks liiga vedel!)
100 g võid
85 -100 g suhkrut (kui teen nt köömnetega küpsiseid, panen vähem suhkrut, et saada mitte nii magusad küpsised. Ilma katteta tehes panen rohkem suhkrut)
300 g nisujahu
1,5 tl küpsetuspulbrit
1 tl vanillisuhkrut
näpuotsaga soola

Panin kõik ained kaussi ja mudisin käte abil ühtlaseks massiks (alguses tekib puru ja siis sõtkun taignaks). Sama saab kiirelt teha ka köögikombaini abil. 


Edasi võtan jaokaupa tainast, rullin selle käte vahel umbes pöidla jämeduseks ja siis lõikan umbes 2cm pikkusteks jupikesteks. Laon saadud tükikesed küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile (küpsiste vahele tuleb paar cm ruumi ka jätta, nad kerkivad!) ja kui soovin, määrin pealt munaga ja raputan peale seemneid. Siis küpsetan 200*C juures, kuni küpsised on pealt helepruunikad- see võtab umbkaudu 15 minutit aega. 

1 kommentaar:

  1. Aitäh mõnusate küpsiste eest. :)

    VastaKustuta