Retsepti kohtasin esmaskordselt Nami-Nami kokandusportaalis. Kogus: kahele.
3 küpset banaani
Koorisin banaanid ja viilutasin umbes sentimeetri paksusteks viiludeks. Panin plastkarpi ja sellega sügavkülma. Lasin kaks tundi külmuda, seejärel püreestasin saumikseri abiga kreemjaks külmaks vahuks. Ja serveerisin :)
(see saumikserdamine ei olegi nii lihtne, banaanijääkuubikud ikkagi. Ja kohati tundub, et mikser tahab üles öelda :D Aga minu oma on siiamaani veel terve)
Kusjuures, olen teinud ka nii, et kui banaane juhtub rohkem olema, viilutan nad sügavkülma valmis ja mõned päevad hiljem, kui jäätise isu tuleb, võtan vastavad peotäied banaaniviile sügavkülmast, lasen neil nii viis- kümme minutit sulada ja siis püreestan. Toimib väga kenasti.
Enne ei usu, kui ise ära proovin :P
VastaKustutaSee tundub nii uskumatu... tuleb seega ära proovida :)
VastaKustutaPraegu just tegin midagi sarnast, inspiratsiooni sain vist Souvlaki for the soul blogist, kui ma ei eksi. Sinna käis lisaks jäätunud banaanidele veel 1 avokaado ja hulk külmutatud marju! Aga mulle tundub, et ainult banaaniga või siis banaan+marjad, oleks isegi parem!
VastaKustutaJuc, ma olen kindlalt plaaninud banaan+marjad koosluse ära proovida. Aga pole selleni veel jõudnud :D . Ja banaan+maapähklivõi kombinatsiooni kiidetakse ka. Ning kindlasti saab banaani veel paljude heade asjadega kombineerida.
VastaKustutaMina olen teinud suvisel ajal värske mündi või melissiga - üliväga värskendav!
VastaKustutaProovisin isegi selle "jäätise" ära ja võib öelda lühidalt: Lihtsuses peitub võlu! Tõeliselt maitsev ja nii tervislik. Kindlasti läheb suvel banaani-mustikakoosluse testimiseks :)
VastaKustutaMina ka kiidan ja naudin päris tihti :)
VastaKustutaBanaanist väga maitsev.Ise teen veel aruusi jäätist.Puhastan arbuusi tykkideks...blenderisse ja siis portsudena sygavkylma...hea ja kosutav suvel.
VastaKustutaMinu jaoks banaan üksi on liiga magus. Lisan tavaliselt juurde külmutatud maasikaid või mustikaid ja oh seda õnne! :D
VastaKustuta