esmaspäev, 26. november 2012

Punapeedimüsli

No vahel lihtsalt tuleb hulle ideid :D Kusjuures, üpriski sageli, aga aeg-ajalt nad vaid katsetusteks jäävadki. See müsli aga sai väga hea! Õrnalt roosaka varjundiga, magusaid punapeeditükke täis. 
Tükid siis suhkrustatud. Sellest alustangi.

Suhkrustatud punapeet

1 dl suhkrut
1,5 dl vett
1,5 dl tooreid punapeedikuubikuid, u 1x1x1cm suured


Panin vee ja suhkru kastrulisse ning selle madalale tulele. Kuumutasin aeglaselt kuni suhkru lahustumiseni ja siis kuni sinnamaani, mis siirup keema hakkas. Seejärel lisasin punapeedikuubikud ja lasin umbes tunnikese podiseda. Aeg-ajalt segasin kah.
Kui tunnike möödas, tõstsin kuubikud siirupist välja (küpsetuspaberile) ja lasin üleöö õhu käes kuivada. 

Kasutada saab müslis, küpsetistes... maitselt väga-väga magusad ja loomulikult punapeedised :)

Mesimagus punapeedimüsli

250g kaerahelbeid
1 dl paisutet riisi
0,5 dl seemnesegu (minul seesami-ja linaseemned)
0,5 dl rosinaid
1 dl suhkrustatud punapeeditükke
1,25 dl vedelat mett
3 sl punapeedimahla (riivisin toorest punapeeti ja pigistasin mahla välja)


Segasin kaerahelbed paisutatud riisiga ja seemnetega. Valasin peale omavahel segatud mee ja punapeedivedeliku ja segasin läbi. Kallasin segu küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile, ajasin ühtlaselt laiali ja röstisin 180*C juures umbes 25 minutit, kuni segu oli kuiv ja krõbe (paar korda käisin segamas ka). Tõstsin plaadi ahjust välja ja lasin müslil jahtuda.
Jahtunud müslile segasin sisse rosinad ja punapeeditükid.
Hoida õhukindlas nõus.

Müsli ise punapeedimaitsega ei jää, mesine jääb. Ja punapeeditükid sobivad sinna ideaalselt. :)

2 kommentaari:

  1. Kui nüüd aasta-idee preemiat saaks kuidagi väljastada, siis need suhkrustatud punapeedikuubikud saaksid küll minu käest esikoha!:) peedimahlaga müsli tundub ka hästi isuäratav ja kui ei teaks, et seal sees on peet mitte kuivatatud jõhvikad, siis ise selle peale küll tulla ei oskaks:)

    VastaKustuta