esmaspäev, 28. jaanuar 2013

Jäätis kuivatatud ploomidega

Selle jäätise ideeni jõudsin ükspäev kuivatatud ploome püreestades- et neid siis endale ja oma kuuekuusele tütrele hommikupudru peale moosiks panna (maitseb pudruga väga hea, kusjuures. Kõhule ka pai).
Ja kuna see ploomipüree mulle väga maitseb, siis tahtsin seda kõikvõimalikul kujul süüa- alustades saiale määrimisest lõpetades selle jäätiseteoga (tütar sealjuures peab ploomipüreed veidi liiga magusaks, üle paari ampsukese ei taha :D). 


4 dl 35%list rõõska koort
250g suhkruga kondenspiima

200g kuivatatud ploome
1,5-2dl vett

Kõigepealt valmistasin ploomipüree: panin kuivatatud ploomid (mulle meeldivad Rimi I love Eco sarja omad) ja vee köögikombaini ja püreestasin, kuni sain ühtlase kreemja püree, milles tükke näha ei olnud. Vett tuleb siinjuures lisada tunde järgi, esialgu vähem ja vajadusel juurde. Et püree saaks parajalt paks.

Jäätise tegemiseks vahustasin rõõsa koore pehmetipuliseks vahuks, seejärel segasin juurde kondenspiima. Valasin saadud jäätisesegu laia plastkarpi, lisasin ploomipüree ja segasin kõik siiru-viiruliseks. Panin jäätise sügavkülma ja lasin üleöö taheneda. 

1 kommentaar: