pühapäev, 17. veebruar 2013

Kleepjad kanatiivad

Need kanatiivad on mõnusad kodused "hiinakad", mida mulle ikka ja jälle nuudlite kõrvale teha meeldib. Kusjuures, retsept toimib lisaks tiibadele ka muude kanadetailidega- mu mehekesele nimelt tiivad väga ei meeldi, seega tavaliselt läheb ahju pool pannitäit tiibu ja pool kondita kintsuliha.

10-12 kanatiiba 
3 sl sojakastet
0,5 dl külma vett

glasuuriks:
2 sl sojakastet
2 sl magusat tšillikastet /hakitud tšillit
2 sl vedelat mett


Alguses panin kanatiivad mõneks tunniks maitsestuma: segasin sojakastme ja vee, valasin kaussi ja asetasin sinna kanatiivad. Olgu siinkohal öeldud, et minu arvates on tiibu väga mugav süüa osadena, nii et tegelikult alustan ma tiibade tükeldamisest- liigesekohtadest pooleks ja valmis!

Kui paar tundi oli möödas (aeg nii määrav pole, minimaalselt ehk tund, maksimaalselt päev), segasin kokku glasuuri jaoks mõeldud komponendid. Siis tõstsin tiivad vedelikust välja, asetasin ahjuplaadi kohale pandud restile ja pintseldasin glasuuriga üle. Asetasin tiivad eelsoojendatud ahju 200*C juurde küpsema. Tiibade valmimise ajal pintseldasin neid glasuuriga veel kaks korda. Küpsetasin, kuni kanatiivad olid küpsed ja pealt krõbedad- kuni 30 minutit.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar