neljapäev, 14. november 2013

Ebaküdooniatarretis

Viimase aja kokkamine möödub lihtsuse märgi all. Kiirelt, mugavalt, ei midagi erilist. Blogida nagu midagi ei olegi... samas, peas küpsevad niiii suured plaanid... loodame, et varsti jõuan ka teostamiseni :)


Purki pandud ebaküdooniatest saadud siirupiga oli väga mõnus õrna mahlatarretist teha. Soovitan.

Neli pokaalikesetäit.

1 dl ebaküdooniasiirupit
4 dl vett
5-6 želatiinilehte (vastavalt pakil olevale juhisele!) + külma vett paisutamiseks

Panin želatiinilehed külma vette paisuma, lasin 5 minutit seista. 
Kuumutasin 2 dl vett keemiseni. Valasin juurde 2 dl külma vett, lisasin želatiinilehed ja lahustasin nad. Lisasin ebaküdooniasiirupi, segasin vedeliku korralikult läbi ja valasin pokaalidesse. Tõstsin jahedasse ja lasin tarretuda (minimaalselt 4 tundi).


* Kuumutasin ainult osa veest, kuna tahtsin, et ebaküdooniasiirupi lisamisel oleks vedelik jahedam. Iseenesest võib kogu vedelikku koos kuumaks lasta, aga arvasin, et ilma kuumutamiseta läheb vähem vitamiine kaotsi :)
* Tarretisse võib lisada ka siirupis olnud ebaküdooniatükke- annavad mõnusa maitse. 

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar