esmaspäev, 17. märts 2014

Kihiline porgandikook sünnipäevalauale

Nii blogi kui mina oleme taas aastakese vanemad. Juhhuu :D Ja selpuhul kooki kah:

Sünnipäevalauale passib suurepäraselt porgandikook - magus ja mahlane ning piisavalt eriline. Mina leidsin sellise retsepti Sille Vadi toredast kokaraamatust "Ahvatluste aasta", mis peidab endas palju põnevaid magusroogade retsepte. Nende hulgas olnud porgandikook oli just selline, mis kahtlemata teoks pidi saama!

Mina annan siin koogi koguse kahekordistatult, sest väike kook on narrimine :D Ja hapukoorekreemi panin ka rohkem.
Poole ahjuplaadi suuruse koogi jaoks:


Porgandibiskviidid:
6 muna
250 g suhkrut
200 g sulatatud võid
200 g mandlijahu
100 g nisujahu
4 tl küpsetuspulbrit
800 g porgandeid

Kreem:
700 g (mina panin 1kg) 20%list hapukoort 
ühe apelsini riivitud koor
50 g tuhksuhkrut (panin vist tsipa rohkem)

Peale:
100 g hakitud mandleid

Kloppisin munad suhkruga lahti, lisasin sulatatud või ja omavahel segatud kuivained. Segasin läbi, siis lisasin peenelt riivitud porgandi ning segasin taigna ühtlaseks. Jaotasin taigna kahe küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadi vahel ning küpsetasin neid 200*C ahjus 15 minutit, kuniks porgandikollane biskviit pealt mõnest kohast juba pruunikamaks tõmbus. Siis tõstsin plaadid ahjust välja ja lasin taignaplaatidel jahtuda.


Vahepeal segasin kokku kreemi: panin hapukoore kaussi, lisasin apelsinikoore ja suhkru ning segasin ühtlaseks. 
Lõikasin jahtunud biskviidiplaadid pooleks, saades neli plaati (igaüks poole ahjuplaadi suurune). Tõstsin esimese biskviidiplaadi alusele, määrisin peale neljandiku kreemi. Siis katsin teise biskviidiplaadiga, määrisin taas peale neljandiku kreemi. Ja kordasin nii, kuniks kreem ja biskviidid olid otsas. Viimaseks kihiks jäänud hapukoorekreemile puistasin peale hakitud mandlid.

Lasin üleöö külmkapis taheneda ja nautisin järgmisel päeval :)

9 kommentaari:

  1. Kallis Martiina! Palju õnne sünnipäevade puhul! Et mõte jookseks, põnevaid ideid jätkuks ja fotoaparaat ikka ligi oleks! Nämm-nämm :)

    VastaKustuta
  2. Palju õnne Sulle ja blogile! Uhke tunne ka, et mu raamatust koogi tähistamiseks leidsid :)

    VastaKustuta
  3. Tere!
    Kui mandlijahu puudub kas võib asendada millegi muuga või panna lihtsam sellevõrra rohkem tavalist jahu ?!
    Tänud ette vastuse eest 1

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Mandlijahu puudumisel võib teha ainult tavalise jahuga biskviidi ka. Aga kogus ei ole siis grammi pealt sama. Ma täpset teisandamist ei oska öelda, tasub taigna enda pealt vaadata.

      Kustuta
  4. Tere! Aga mis mõõtudega ahjuplaadile retsept passib? :)

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Tere! Eks see "ahjuplaaditäis" ole jah veidi umbmäärane mõiste :) aga väga täppisteadus see siin polegi- kui juhtub olema veidi suurem ahjuplaat, tuleb veidi õhemate kihtidega kook ja kui veidi väiksem plaat, siis paksem kook. Ja maitseb ikka hästi. :) Aga ma pakuks, et ma tegin umbes 40cm küljepikkusega plaadiga.

      Kustuta
  5. Tere!
    Aga kas hapukoore võib ka maitsestamata jogurtiga asendada? 😊

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Tere!
      Iseenesest jah, aga peate siis vaatama, et valitud maitsestamata jogurt liialt vedel ei oleks. Eelistage paksemaid kreeka jms jogurteid. Muidugi, maitse saab sisi veidi teine olema, eks! :)

      Kustuta