esmaspäev, 28. aprill 2014

Kohvi-chia-puding

Chia seemned on pisikesed ja huvitavad tegelased. Kasulikud kah - veidi küll "lahjemad" kui linaseemned, aga see-eest saab chia seemnetest kasulikud ained ilma seemneid eelnevalt jahvatamata kätte. Huvitavaks teeb need seemned aga see, et koheselt roa sees süües on nad pisikesed nagu mooniseemned ja krõmpsuvad kenasti, kui aga roog seisab, paisuvad seemned toredateks pallikesteks (eeldusel, et roas on vedelikku, näiteks muffinite sees ei paisu nad enam kuhugi :). No enam-vähem nagu kalamarja sööks :D

Mina pistsin chia seemned kohvi sisse ja välja tuli see:


2 dl kohvijooki, enda maitse järgi piisavalt piimane ja piisavalt magus
2,5 sl chia seemneid

Valmistasin kohvi, tegin magusaks ja valasin piima peale. Noh, nii, nagu ma seda tavaliselt joon. Joomise asemel aga lasin joogil jahtuda, segasin hulka chia seemned ning lasin magustoidul külmikus mõned tunnid seista (üleöö võib ka, siis saab hommikul süüa).
Enne sööma asumist segasin läbi (ja maitsesin- vajadusel saab rooga veel enne sööma asumist magusamaks teha- näiteks kondenspiimaga :).  

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar