neljapäev, 13. november 2014

Toortort. Avokaado-šokolaaditort.

November on minu jaoks šokolaadikuu. Ühtegi teise aastaaega ei sobi šokolaad paremini, kui pimedasse ja kargesse sügisesse. Vähemalt minu sees on selline tunne.
Alljärgnev tort otseselt šokolaadi ei sisalda, küll aga maitseb sedamoodi. Konsistentsilt kreemjas ja siidine, mõnusa pähklise põhjaga. Ja toortort - seega põhimõtteliselt kasulik kraam :D



Pisike, kuni 16 cm läbimõõduga kook

Põhi:
1,5 dl pähkleid (mul oli mandli-india pähkli segu)
10 kivideta, mahlast kuivatatud datlit
1 sl agaavisiirupit

Kate:
3 avokaadot, mõnusat ja küpset
1 banaan, samuti küps
10-12 datlit
2 sl magustamata kakaopulbrit

Panin põhja komponendid köögikombaini ja töötlesin seni, kuni pähklid-datlid olid peened tükikesed. Mass hakkas selle aja peale omavahel hästi kokku ka. Seega võtsin segu ning surusin koogivormi põhjale.

Panin avokaadode viljaliha, kooritud banaani, datlid ning kakaopulbi blenderkannu ning püreestasin, kuni segu oli ühtlane. Tõstsin saadud segu koogipõhjale. 
Mina lasin koogil külmkapis tunnikese seista, et maitsed ühtlustuks ning siis serveerisin. Konsistentsilt ei muutu külmkapis seismisega midagi, seega eeldadagi kreemjat kooki, eks :) (ja põhimõtteliselt võib seda kohe ka sööma asuda).

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar