esmaspäev, 22. märts 2010

Kohukesekesed :)

Järsku, ei-tea-kust, tuli idee, et prooviks kohukesi teha. Teadagi ju, et kohukesed on imehead ampsukesed, mida aeg-ajal süüa...eriti hommikuks :)


Seega, olles veidi mõelnud, tulin järgnevale mõttele: 
"Kõigepealt on vaja mingeid vorme"..selleks said siis juppideks lõigatud paberkäterätirulli sees olevad papptorud. Pikuti pooleks ja ristipidi ka. Et ei peaks ühte pikka kohupiimatoru külmutama, vaid saaks väiksematega hakkama.(Kusjuures, nüüd tagantjärgi leian, et oleks pidanud nad veel väiksemaks lõikama-oleks pärast see kohupiima pooleks lõikamine ära jäänud.)
Nii...siis vooderdasin pappvormid fooliumiga ära, tehes fooliumist ka otstesse seinad.

Seejärel tegin segu valmis:

400g kohupiima (tihkemat, mitte torukohupiima)
50g toasooja võid
suhkrut maitse järgi
vanilliekstrakti


katmiseks 200g šokolaadi 


Segasin kõik koostisained omavahel kokku ja vispeldasin hoolega, et segu kreemjas jääks. Seejärel täitsin papi-fooliumi vormikesed kohupiimaseguga, silusin pealt siledaks ja panin külmkappi tahenema (Sügavkülmas toimuks see muidugi kiiremini). Siis sulatasin vesivannil šokolaadi- mul oli mingi küpsisetükkidega piimašokolaad, kasutasin sedasama, ei viitsinud poodi uue järgi minna (kuigi tavaliselt kasutan kokkamisel Fazeri šokolaade). Katsin kohupiimalaevakesed pealt šokolaadiga (ehk siis hilisemad kohukeste põhjad) ja panin laevukesed sügavkülma, et šokolaad kiirelt taheneks.

Kui see oli toimunud, kummutasin kohukesed vormidest välja lauale, šokolaad allpool ning lõikasin pooleks (nagu eespool mainisin, mulle oleks rohkem meeldinud, kui vormid oleks juba väiksemad olnud). Seejärel katsin ka kohukese peamise, kumera osa šokolaadiga. Tegin seda lusikaga, küpsisetükkide tõttu oli seda veidi ebamugav teha, aga puhta piimašokolaadiga ilmselt seda muret ei oleks olnud. Ning siis läksid kohukesed veel veidikeseks sügavkülma ning kui šokolaad oli tahe, siis tavalisse külmkappi.


Pean ütlema, et olin tulemusega päris rahul. Igaljuhul mees oli väga rõõmus, kui nägi, et taldrikutäis kohukesi ees ootas :D

Aga järgmine kord teen ilmselt veidi teisiti. See mõte ilmus mu pähe siis, kui kohukesi pealt šokolaaditasin: järgmisel korral pintseldan vormid kohe alguses sulatatud šokolaadiga üle, lasen külmas taheneda ning siis saan juba šokolaadipaadikesi kohupiimaga täita. Ja siis muidugi tuleb põhjaks ka šokolaad panna. Aga leian, et nii saaks vist lihtsamalt ja kiiremini. Peab proovima.

Aga esimese korra kohta olid väga head kohukesed. :)

15 kommentaari:

  1. Suurepärane idee! Kindlasti peaks järele proovima!

    VastaKustuta
  2. Vahva mõte, näevad isuäratavad välja...

    VastaKustuta
  3. Tegin siit saadud idee järgi kohukesi. Täitsin nö vormi põhja sulatatud šokolaadiga, siis panin kohe kohupiima. Tänu kohupiima raskusele täitusid ka vormi seinad/ääred šokolaadiga ja siis oli vaja ainult veel pealt määrida ja läksid külma tahenema. Aitäh hea idee eest!

    VastaKustuta
  4. Mul on hea meel, et minu mõte teistelegi ideid annab :)

    VastaKustuta
  5. Need vormid on küll väga hea idee! Ja kohukesed näevad maitsvad välja. Peaks nüüd ka kohukeste tegemise uuesti ette võtma.

    VastaKustuta
  6. Päris huvitavad! Peaks ka proovima, kuna mu isa ja vend on väga kohukeste maiad ja poekohukesed on üsna kräpp :D.

    VastaKustuta
  7. http://greatanne.blogspot.com/2009/09/suklaa-herkku.html

    Sel lehekyljel kyll nöks erinev retsespt kuid idee kuidas veel vöid kohukesi vormida:)

    VastaKustuta
  8. Kui palju kohukesi sellest kogusest tuleb ja kaua need säilivad? Vormid on valmis, tahaks juba proovida:)

    VastaKustuta
  9. Enely, see oleneb sellest, kui väiksed vormid sa teed. Mina selliseid lühikesi kohukesi (noh, et laius ja pikkus olid peaaegu samad)sain ehk mingi 14 või nii...ei mäletagi väga enam, kui aus olla.
    Säilimisest pole halli aimugi, sest meie sõime vist viimased ülejärgmise päeva hommikul. Ei jätkunud just väga kauaks :D

    VastaKustuta
  10. Mul oli täitsa tavaline köögipaberirull, mille lõikasin kuueks? ei tea kas tulid liiga suured äkki...? Aga peaks siis poole kogusega proovima-siis vaevalt neid kauaks jätkub:)

    VastaKustuta
  11. Ei saaks öelda, et liiga suured saavad. Eks see suurus ole maitse asi ka, mina ise eelistan väiksemaid.
    Ja muidugi proovi, ega midagi sellesmõttes ju halvasti ei saa minna, igal juhul on tulemuseks magus kohupiim, mis on kastetud šokolaadi - süüa kõlbab ja hea maitseb seega igal juhul :)
    Ja eks see kohukeste tegemine ongi veel proovimise faasis- mul ka. Just nädal-paar tagasi tegin, püüdsin olemasolevat retsepti täiustada..aga vajab veel veidi mõtlemist-proovimist, enne kui 100% rahule jään ja uue blogipostituse teen.
    Seega proovi :) Ära liiga vedelat kohupiima vali (kuna suhkru lisamine teeb veel tsipa vedelamaks segu) ja naudi tegemist :) Sest tulemus maitseb hea, isegi siis, kui välimusega sina ise täiesti rahule ei jää.

    VastaKustuta
  12. Suurepärane idee! Panin selle kausta "vajab proovimist". Arvan, et kui teen, siis üritan mingi täidise ka mõnele vahele susata.
    Igatahes, nüüd tuleb hakata WC-paberi rulle koguma.

    VastaKustuta
  13. Mina tegin just ühe laari silikoonist muffinipanni sisse (12 tk). Eks näis, kuidas õnnestub;)

    VastaKustuta
  14. Üks küsimus seoses kohukeste valmistamisega- kui kaua see protsess ajaliselt kestab? Sokolaad taheneb külmikus üsna kiiresti, aga kui kaua taheneb kohupiim vormis?
    Ja ühe vea vist tegin juba..nimelt panin sokolaadi vormi põhja ja lasin külmuda. Ei tea, kas see kohupiima külge enam hakkab. Nüüd panin kohupiima peale ja külmikusse. Kaua pean ootama, et need välja võtta ja uuesti sokolaadiga katta?

    VastaKustuta
  15. Kate, ma ei oska sulle täpselt aega öelda. Mina vaatasin pigem šokolaadi tahenemise järgi, kohupiim on ju piisavalt paks ja ei voola kuhugi. Aga lõpliku taheduse saavutab ilmselt homseks.
    Usun, et kohupiim hakkab ikka šokolaadi külge. šokolaadiga pealt katta võid kohe, sest kohupiim on ju vormi sees. Ja siis pane kohukene külma tagasi ja lase mõned tunnid taheneda näiteks. Siis on julgem vorme eemaldada.

    VastaKustuta