pühapäev, 21. märts 2010

Supipostitus

Kui ma noorem olin, siis maitsesid mulle põhiliselt kolm suppi: kanasupp, frikadellisupp ja hernesupp. Kõik muu oli juba kuidagi kahtlane. Kuigi koolis oleva menüü tõttu tuli ka muid suppe süüa aeg-ajalt...
Nüüd aga pean hakkama tõdema, et maailmas on olemas veel väga palju maitsvaid suppe. :) Ja viimasel ajal olen nii mõndagi neist teinud. 

Väga hea ja tummine supp on näiteks suitsuforellipüreesupp. Jääb väga kreemjas ja hea-hea. Soovitan! 


1 l kalapuljongit 
4 kartulit 
1 porgandit
1 porrut
200 g kuumsuitsuforelli- või suitsulõhet
50 g maitsestamata toorjuustu 


Tükeldada köögiviljad, kuumutada puljong. Lisada köögiviljad ja keeta pehmeks (nii 20 min). Siis lisada puhastatud suitsukala, seejärel toorjuust ja supp püreestada. Mmm...


Teiseks väga heaks supiks pean tummist kalasuppi krevettidega. See supp tuleb tõeliselt tummine ja samuti maitsev. Miinuseks on piimasisaldus, aga noh, miinuseks on see vaid neile, kes piima ei talu (kuigi hoolimata sellest sõin ikka ise ka seda suppi veidi ja saan ausalt öelda, et oli väga hea). 


3 porrut 
1 sibulat 
3 kartulit 
4 dl piima 
4 dl köögiviljapuljongit 
500 g suitsukala (suitsutursk)
200 g keedetud kooritud krevette 


Viiluta sibul ja porru, pane potti ja hauta veidikeses võis klaasjaks. Siis lisa tükeldatud kartul, piim, puljong. Keeda kartul pehmeks (tasasel tulel nii 15 min), siis lisa kalatükikesed ja krevetid, kuumuta paar minutit. 


Järgmine kiirestivalmiv supp, mida kiidan, on kartuli-sibulasupp. Pilt on mul kuhugi kadumaläinud, aga nagu nami-nami retseptki ütleb, on tegemist kahvatu supiga, mis maitseb väga hästi. 


500 g sibulat
3 sl õli 
500 g tükeldatud kartulit
1 l puljongit 
musta pipart 
soola 

Koori sibulad ja kartulid, lõika mõlemad väikesteks tükkideks. Hauta hakitud sibul õlis klaasjaks. Lisa kartul ja kuum puljong ning keeda 15 minutit. Saumikserda püreeks ja maitsesta. Tõesti saab hea supp!
Ja viimaseks kiidan täna seene-juustusuppi, mis täna õhtusöögiks oli. Taaskord suhteliselt lihtne ja kiire supp, mis jääb mõnusalt kreemjas. Ja mees ainult mõmises :) 
200 g šampinjone 
1 sibul 

3 sl nisujahu 
1.2 l aedviljapuljongit 
2 tl estragoni 
150 g sulatatud juustu 
purustatud musta pipart 
Haki sibul ja viiluta seened. Hauta mõlemad pehmeks, siis lisa jahu ja sega seente-sibulaseguga läbi. Lisa puljong ja maitseained, kuumuta keemiseni. Siis lisa sulatatud juust ja sega supp ühtlaseks. 

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar