reede, 18. juuni 2010

Ülimalt šokolaadine kook e Tarte au Chocolat

See on selline kook, mida on hea süüa üks tükike korraga. Sest rohkem pole vaja. Või no vähemalt mulle - minu šokolaadiarmastajast sõber suudab süüa ka mitu tükki järjest. Igaljuhul, 200g šokolaadi ja vaid supilusikatäis jahu- kõlab hästi, mis? :P Prantsuse köögist, retsept kenasti kirja pandud siin.

200g tumedat šokolaadi
200g võid
3 dl suhkrut
4 muna
1 sl nisujahu


Sulata või, eemalda tulelt ning sega sisse tükeldatud šokolaad ja sega kuni tükid on sulanud ja mass ühtlane. Seejärel sega sisse suhkur. Lase segul veidi jahtuda ning sega ükshaaval juurde munad. Vahustada pole vaja, veidikesest visplikeerutamisest piisab. Viimasena sõelu hulka jahu ja sega taigen ühtlaseks. Vala 24 cm läbimõõduga vormi ning küpseta 200*C juures umbes 25 minutit, kuni kook on küpsenud aga seest ikka veel pehme. Lase vormis täielikult maha jahtuda (soovi korral kasvõi üleöö).
Serveerimiseks on kõrvale hea võtta vahukoort, vanillijäätist või muud  mahedat (kuna kook on ise ülišokolaadine). Kuigi seekord sõime meie seda täiesti niisama, tuhksuhkruga üleraputatult ja oli ka hea.

2 kommentaari:

  1. See kook on ikka ülihea, tõeline šokohooliku (ja mitte ainult) unistus. Ma olen teinud niisama ja veel astelpajumarjade, pohlade, vaarikatega ja igatmoodi on hea. Alati kindla peale minek.Üks suurtest lemmikutest. Koogi pilt on sul muidugi superisuäratav.

    VastaKustuta
  2. Õe soovituse peale tegin ka seda kooki mõni aeg tagasi esimest korda. Nüüd olen nõiutud. Leidsin omale uue lemmiku, mida teha, kui koogiisu võtab silmanägemise ja tahaks ruttu ja kohe. Ma panen sisse mandleid ja söön kuumalt/soojalt koos jäätisega. Jäätis mahendab koogi magusust väga hästi, nii, et ükskord juhtus, et lausa pool kooki märkamatult haihtus.

    VastaKustuta