laupäev, 9. veebruar 2013

Kodukootud kevadrullid

Need kevadrullid on õigete, filotaignaga tehtud kevadrullide kodused koopiad. Nimelt tegin ise õhukesed pannkoogid, millesse köögiviljad keerasin. Maitses kusjuures väga hästi! :) Soovitan, et nende rullide puhul teha pigem pikemad rullid, mida siis serveerimisel paariks-kolmeks tükiks lõigata, kui et teha pisikesed individuaalsed rullid. Nii on vähem taigent ja rohkem sisu.

Kogus: 6 pikka rulli (18 tk)


Pannkoogid:
2 muna
250ml külma vett
75 g nisujahu
75g tärklist

Täidiseks:
kaks porgandit
sibul
paprika
peotäis kapsast
paar küünt küüslauku
tsipa riivitud ingverit
mõnus lonks sojakastet

Pannkookide tegemiseks kloppisin munad lahti, lisasin vee ja vispeldasin juurde kuivained. Sain väga-väga vedela taigna. Küpsetasin kuus suurt pannkooki, mida pruuniks ei lasknud, piisas taigna hüübimisest ja pinna kuivaks muutumisest (praadisin siiski mõlemalt poolt). Tõstsin kõrvale ja lasin jahtuda. 

Mul on hea uus ja suur  mittenakkuva pinnaga pann, mis läbimõõdult 28cm. Sellega oli väga hea teha, õlitasin vaid enne esimest kooki õliseks tehtud köögipaberiga. Pannkoogid võib kas mõned tunnid varem valmis teha või vahetult pärast küpsetamist kasutada. Rullide sisu täpset kogust ma kirjutada ei oska, kuna ise kasutasin näiteks veidi eelmisest päevast ülejäänud kapsa-hakklihahautist :)

Täidise tegemiseks lõikasin pestud ja kooritud köögiviljad ühesuurusteks tikukesteks, küüslaugu ja ingveri riivisin. Kuumutasin vokpanni, lisasin sibula ja porgandiribad ja praadisin paar minutit, seejärel lisasin paprika ja kapsa. Kuumutasin veel veidi, siis lisasin küüslaugu, ingveri ja sojakastme. Segasin läbi ja tõstsin panni tulelt, kui köögiviljad olid pehmed, aga veel kergelt krõmpsud. 


Kevadrullide tegemiseks tõstsin ühe pannkoogi lauale, asetasin selle alumisse serva veidi täidist ja keerasin rullid. Selleks keerasin kõigepealt täidisele peale pannkoogi alumise serva, siis voltisin tagasi pannkoogi küljed ja seejärel veeretasin rulli kokku. 
Tegin nii ka ülejäänud viie rulliga. 

Edasi kuumutasin praepannil veidi õli ja praadisin kevadrullid igast küljest pruuniks ja krõbedaks. Serveerisin kohe. 

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar