esmaspäev, 4. veebruar 2013

Karask

Karaski tegemine on lihtne ja mõnus, tuba saab kiirelt leivalõhna täis ja kõhutäie saab ka korraliku. :)

Retsept Nami-Nami kokandusportaalist.


2,5 dl keefirit või hapupiima
1 muna
1 tl soola
1tl suhkrut
1 tl köömneid
2 sl õli või sulatatud võid
3 dl odrajahu
1,5 dl nisujahu
1 tl soodat

Kloppisin muna koos soola ja suhkruga lahti, lisasin keefiri, köömned, õli ja segasin läbi. Siis lisasin soodaga segatud kuivained, segasin taigna ühtlaseks ja valasin 24cm läbimõõduga koogivormi. Küpsetasin 200*C juures umbes 20 minutit, kuni karask oli kerkinud ja pealt pruunika koorikuga. Sõin soojalt koos või ja meega. 

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar