teisipäev, 26. august 2014

Kanepipiim ja kanepi-šokolaadipiim

Kanepipiim on taas üks "pähklipiimasid", mida saab edukalt lehmapiima asemel kasutada (vaata ka mandlipiima retsepti). Kasulik teadmine laktoositundlikele inimestele, nagu mina. Kanepipiima on kiirem ja lihtsam teha, kui mandlipiima, samuti on ta mandlipiimast rammusama maitsega. Teisalt aga omab kergelt mõru kõrvalmaitset, mida mandlipiimal pole. Seetõttu mina teda puhtalt juua ei armasta, aga näiteks smuutides ja šokolaadipiimana jooks küll. 
Kanepiseemned, nii koorimata kui kooritud kujul (ja ka piima kujul), on kasulikud, sisaldades palju aminohappeid, omega-3 ja omega-6 rasvhappeid, vitamiine ja mikroelemente. Kohe kindlasti toiduaine, mida võiks sagedamini tarbida (smuutides, müslis, õlina salati peal jne)!


umbes pool liitrit kanepipiima

1,5 dl kooritud kanepiseemneid
5 dl külma ja puhast vett
näpuotsaga soola

Panin kanepiseemned ja vee kannmikserisse, lülitasin maksimumkiirusel sisse ja lasin minuti-kaks vuriseda. Seejärel kurnasin piima läbi mitmekordse marli.


šokolaadipiima saamiseks magustajat (suhkur/mesi/agaavisiirup) ja kakaod

Et saada šokolaadipiima, tuleb kannmikserisse lisada ka magusainet ja kakaod, ning piim taas suurel kiirusel läbi segada. Juua kohe.


* Kasutasin kooritud kanepiseemneid, aga usun, et piima saab sama edukalt teha ka koorimata seemnetest- kurnamisel jääb lihtsalt marlile rohkem sadet.
* Kui kasutada kooritud seemneid, ei pea ilmtingimata piima kurnama. Sest jääki väga ei jää (mul jäi vast nii lusikatäis puru). Eriti, kui piima smuutiks kasutada.
* Et piima niisama juua, soovitan sellele veidi magusat juurde lisada, siis ei ole maitse nii mage. Aga eks see ole igaühe enda eelistus :)
*Ahjaa, narkootilist efekti kanepipiimast oodata ei tasu :)

2 kommentaari:

  1. kust võiksin kurnamiseks marli leida?

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Apteegist. Kõikides ei pruugi olla, aga üldjuhul on apteegis suuri marlitükke leida. 90cm laiad ja 3 või 5 meetrit pikad.

      Kustuta