pühapäev, 28. august 2011

Hilissuvine grillimine

Nelja päeva pärast on esimene september. Lapsed lähvad taas kooli, vahtrapuudel hakkavad lehed kollase-punase kirjuks minema ja mina pean tagasi tööle minema. Ning lisaks tööle hakkab mu aega võtma veel Lianni Laste Kokakool. Muidugi, viimane hakkab kindlasti ka palju rõõmu tooma :)

Eile oli kena suvine ilm, käisime maal emal-isal külas. Riita said laotud mõned puud, ära sai söödud nii mõnigi ploom ja pirn ning grillile sai kuumus sisse aetud. Küpsetasime mõnusat punases marinaadis liha, kõrvale kartul ja värske salat. Oeh.. mõnus.


Punane marinaad (piisab 3-4 kg liha marineerimiseks)

5 tera nelki
1 sl purustatud musta pipart
2 sl soola
1 tl jahvatatud kaneeli
1 tl köömneid
2 sl hakitud värsket tilli
2 sl sidrunimahla
pool (kuni üks) kuivatatud tšillikauna
1 mugulsibul
1 dl veiniäädikat
1 dl meelepärast mahla (vesi sobib ka, samuti värsked marjad)
5 dl ketšupit
3 dl õli (mina kasutasin tavalist oliivõli)

Panin kõik komponendid kannmikserisse (sibula koorisin enne ikka ära) ja püreestasin, kuni segu oli ühtlane. Lõikasin liha parajateks tükkideks (tegin õhukesed suured viilud), asetasin suurde kaussi ja valasin marinaadi peale. Mudisin liha viis minutit, seejärel asetasin külmkappi ja lasin 24 tundi marineeruda.


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar