esmaspäev, 18. märts 2013

Kookosehõnguline toorjuustukook

Möödunud nädalavahetusega sain taaskord aastakese vanemaks nii mina kui ka blogi. Ja otseloomulikult oli põhjust torti süüa! :)

Koguselt mõeldud 24cm ümmarguse koogivormi jaoks.

Põhi:
10 digestive küpsist
0,5 dl kookoshelbeid
50 g kookosõli või võid

Kate:
800 g toorjuustu
150 g suhkrut
1,5 dl kookoshelbeid
4 muna
2 tl vanilliekstrakti

Kaunistuseks:
0,5 dl kookoshelbeid
soovi korral 12 Raffaello kommi


Koogi tegemiseks vooderdasin lahtikäiva vormi küpsetuspaberiga, panin ahju 150*C peale soojenema. 
Purustasin pudrunuiaga küpsiseid, segasin juurde kookoshelbed ja sulatatud kookosõli (või). Surusin saadud massi koogivormi põhja ja panin hetkeks külmkappi.

Segasin toorjuustu suhkruga läbi, lisasin vanilliekstrakti ja munad ning segasin massi ühtlaseks. Viimaseks lisasin kookoshelbed, segasin veel, et kõik oleks ühtlane. Seejärel võtsin koogivormi külmast, valasin toorjuustusegu küpsisepõhja peale ja panin koogi ahju. 
Küpsetasin 150*C juures tund aega, seejärel keerasin ahjul temperatuuri maha ja lasin koogil veel kümmekond minutit ahjus olla. NB! tuleb käia kontrollimas- kook peab keskelt veel võdisema! Seejärel tõstsin koogi ahjust välja, lasin täielikult jahtuda ja panin ta järgmise päevani jahedasse puhkama.

Teisel päeval eemaldasin koogi vormist, libistasin alusele ja puistasin koogi üle kookoshelvestega. Kaunistasin Raffaellodega.


*Mina toorjuustukoogi kokkusegamisel mikserit või visplit ei kasuta, lusikaga segamisest piisab
*Kõik komponendid peavad olema toasoojad, siis segunevad nad ühtlaselt!
*Kindlasti võtta kook ahjust siis välja, kui keskosa veel võdiseb- et vältida koogi üleküpsemist!
*Soovitan- pigem aeglasem temperatuur (mulle meeldib 150*C) ja pikem küpsemisaeg, siis tuleb kook kreemjam

1 kommentaar:

  1. 2 x õnnesoovid :) Ja tort on väga kaunis, võtan kohe plaani!!!

    VastaKustuta