Tort ise oli liiga lihtne, et mingit retsepti saaks kirjutada (biskviit+moos+kreem), aga kreem mulle meeldis, täheldan selle üles. Äkki on kunagi vaja muffinite peale...
200g toasooja võid
500g (kuni 650g) tuhksuhkrut
2,5 dl vaarikaid (kümutatud vaarikate kogus oli mul selline)
1 tl vanilliekstrakti
Kuna mul olid külmutatud vaarikad, lasin neil kõigepealt sulada. Kogus kukkus muidugi oluliselt väiksemaks, kui 2,5 dl- seega retseptis on külmutatud või värskete vaarikate kogus! Seejärel surusin vaarikad läbi sõela, et eemaldada seemned.
Tuhksuhkruga saab reguleerida kreemi tugevust, mulle meeldis pigem pehmem kreem.
Segasin kõik komponendid omavahel ja vahustasin kolm minutit mikseri täisvõimsusel. Kreemi heaks moodustumiseks peaks kõik komponendid ühtlasel temperetuuril olema.
Seejärel panin kreemi pritskotti ja kaunistasin tordi.
Oh, ma tegin sefiiriga seda roositorti, aga muidugi, võikreemiga saaks ka. Väga ilus!!!
VastaKustutaminul jäi kuidagi selline tükiline ja väga vedel. mis võis valesti minna
VastaKustutaÜhe põhjusena pakun, et komponendid olid väga erinvatel temperatuuridel- heaks segunemiseks võiksid kõik toasoojad olla. Vaatan, et pole seda retsepti kirjutanud, panen ka sinna selle märke.
KustutaKas on olemas ka võimalust teha soolast võikreemi? Tahaks võileivatorti kaunistada, aga selleks magus eriti ei kõlba.
KustutaMina soovitaks võileivatordi jaoks teha hoopis toorjuustukreemi. Näiteks toorjuust+ majonees+ maitseroheline (või endale meelepärane lisand). Tegemise ajal kindlasti maista, et saaks paras. Toorjuustukreem hoiab kuju ja maitseb hea, kasutaks seda :)
KustutaTänan. Kas ta hoiab kindlasti sama hästi kuju kui võikreem? Ma võin ju toorjuustukreemi ka suts võid lisada?
VastaKustutaVõib loomulikult võid ka lisada, kui vaja. Eks see kujuhoidmine sõltubki lisanditest- kui ainult näiteks hakitud maitserohelist panna, siis ju toorjuust väga vedelamaks ei lähe, aga vedelate lisandite (majonees jms) kasutamine teeb kreemi pehmemaks.
Kustutasamas, olen täiesti veendunud, et toorjuustukreemiga saab selliseid roose teha küll, nagu siin pildil.
Komponendid soovitan kokku segada toasoojalt, siis nad ühtlustuvad hästi. Kaunistama hakkaks aga pigem mingi aeg külmas seisnud kreemiga, et ta tahedam oleks ja laiali ei valguks.
Tere Martiina!
VastaKustutaTegin ka mina täna neid roose, kõik oli ühtlaselt soe ja peaks nagu õige olema, aga tunnen kreemis tuhksuhkru osakesi, samuti ei paista kreem selline siidine. Milles võiks asi olla?
Kati
Äkki on veel liiga vähe vahustatud? Suhkur pole jõudnud ühtlaseks sulada.. Teralisust võib anda ka see, et suhkrut sai tsipa palju. Samas, siidisuse koha pealt arvaks just, et peaks veidi veel vahustama.
KustutaHuvitav, kui teha sidruniga toorjuustukook, kas seda annaks ka võikreemiga kaunistada ja kas maitsed läheksid kokku ?
VastaKustutaToorjuustukook on nii "omas stiilis" magus, et mina sinna pigem võikreemi kaunistuseks ei paneks. Muidu on vist liialt magus. Sidrun muidugi sobiks võikreemiga hästi, aga minu jaoks on toorjuustutekstuur nii teine, et võikreem hakkaks segama.
KustutaKas vaarikad võib asendada ka mustikatega?
VastaKustutaUsun küll. :)
KustutaKui tahan loomuliku värvi, et hiljem ise toonida, kas jääb retsept samaks, lihtsalt jätan marjad ära?
VastaKustutaTahaksin võikreemi teha muffinile ning jätta selle u 7h toatemperatuuril seisma. Ega kreemiga midagi ei juhtu? nt valgu laiali vms?
VastaKustutaToatemperatuurid on erinevad :) Ega ta väga soojas olla ei taha, muutub ülipehmeks. Ja võib seega ka maha valguda, kui mõni järsem serv on. Seega ma ei julge midagi lubada. Kuigi vahukoorekreemist vms on ta stabiilsem küll!
Kustuta