Põhi:
150g toasooja võid
125g suhkrut
1 muna
300g nisujahu
0,5 tl küpsetuspulbrit
näpuotsaga soola
Kate:
1 kg head kohupiima (tahkemat, mitte "torukohupiima")
500g 20%list hapukoort
100g suhkrut
2 tl vanillisuhkrut
3 muna
Segasin toasooja või suhkruga, siis lisasin muna ja segasin hoolega läbi. Valasin juurde omavahel segatud kuivained ja sõtkusin käte vahel ühtlase taigna. Rullisin küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile laiali ning küpsetasin 180*C juures, kuni taignaplaat oli pealt helepruun.
Katte valmistamiseks segasin kohupiima ja hapukoore, lisasin suhkrud ja muna, kloppisin ühtlaseks ning valasin valmisküpsetatud taignapõhjale. Küpsetasin taas 180*C juures, kuni kohupiimamass oli hüübinud ja mõnest kõrgemast kohast kergelt jumekas (noh, nii 25 minutit ehk).
Seejärel tõstsin ahjust välja ja lasin jahtuda.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar