teisipäev, 23. aprill 2013

Salat tomati ja mozzarellaga

Minu viimase aja suur hitt :) Ju siis on nii suur suve igatsus peal, et vaja iga päev peoga tomateid ära süüa :D Salatit tegin täna taas, seega lihtsalt pildi asemel kirjutan retsepti ka üles. Kuigi jah, mis erilist retsepti see ikka vajab... Salat on viimasel ajal lauale jõudnud kolmel erineval kujul, jutt allpool.

Kusjuures, pean ütlema, et siiamaani mozzarella mulle ei maitsenud. Selline... mõttetu maitsega juust tundus. Ainult sulamisomadused on tal head, seega olen kasutanud pitsa tegemisel... Aga nüüd- proovisin seda salatit ja see nii maitseb mulle! Seega- ei tasu roogi proovimata jätta eelarvamuste tõttu, arvamus võib muutuda! :)

Ühe ilusa suure portsu jaoks:

paar peotäit ilusaid tomateid, meelepärases kujus, suuruses ja värvis (mittesuvisel hooajal kasutan kirsstomateid)
mõnus mozzarellajuustu pallike u 125g
suur peotäis basiilikulehti
oliivõli
soola

soovi korral palsamiäädikat

Variant ÜKS:


Rebisin mozzarellast suupärased tükid, panin sügavamasse taldrikusse. Pesin tomatid, tükeldasin (mul olid kirsstomatid, seega poolitasin) ja lisasin juustule. 
Panin basiilikulehed uhmrisse, lisasin tsipa soola ja tampisin, kuni lehtedest oli alles kaunis roheline...hmm...plöga :D Siis lisasin oliivõli, segasin läbi ja valasin tomati-juustutaldrikusse. Lisasin kaunistuseks paar tervet basiilikulehte ja serveerisin.

Variant KAKS:


Rebisin mozzarellast suupärased tükid, panin sügavamasse taldrikusse. Pesin tomatid, tükeldasin (mul olid kirsstomatid, seega poolitasin) ja lisasin juustule. Rebisin basiilikulehed sõrmede vahel veidi katki, puistasin tomati-mozzarellataldrikusse. Puistasin peale veidi soola, niristasin peale oliivõli ja palsamiäädikat. Serveerisin.

Variant KOLM, suupistelauale- eeldab kirsstomateid.


Rebisin mozzarellast suupärased tükid, lõikasin kirsstomatid pooleks. Torkasin tiku osta kõigepealt basiilikulehe, siis ühe kirsstomatipooliku, siis juustutüki ja viimaseks teise kirsstomatipooliku. Asetasin alusele ja valasin peale tilga palsamiäädikat. Serveerisin.

1 kommentaar: