Maasikahooaeg!
Ja miskipärast tundub mulle viimasel ajal, et maasikat sobiks kokku panna peaaegu iga söögiga. Seekord sai nii:
Kahele
kaks suurt mozzarellapalli (või 250g pisemaid)
250 g maasikaid
20 lehekest piparmünti (kaks keskmist piparmündivarrekest)
2 sl suhkrut
Panin piparmündilehed ja suhkru uhmrisse ning töötlesin neid, kuni olin saanud kena rohelise suhkru :) Ehk siis piparmündilehed uhmerdasin täiesti puruks. Puhastasin maasikad, lõikasin väiksemateks tükkideks. Segasin maasikatükid piparmündisuhkruga ning lasin tunnikese seista (kauem võib ka).
Serveerimiseks rebisin mozzarella tükkideks, asetasin taldrikule. Tõstsin peale maasikatükid ja tekkinud siirupi.
* Piparmündisuhkur sobib lisaks maasikale hästi ka teiste viljadega- nektariinide, virsikute või näiteks meloniga
* Piparmündist maasikasalatit on hea pakkuda ka muude roogadega- toorjuustukoogiga, vahukoore-kohupiimaga, jäätisega jne
* Maasikaid tasub hoida toatemperatuuril, siis on nende maitse parem kui külmkapist tulles :)
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar