teisipäev, 29. juuli 2014

Avokaado-šokolaadikreem

See on mangustoit, mida olen tahtnud ammu proovida. Kahjuks või õnneks saavad aga majja toodud avokaadod enne otsa, kui nad magustoiduks jõuan teha.
Kreem on kiirelt ja lihtsalt valmiv, hästi intensiivse maitsega, seega magustoiduks piisab pisikesest portsust. Meile meeldis :)


Vähemalt neljale

2 küpset avokaadot
3 sl magustamata kakaopulbrit
3 sl agaavisiirupit (vastavalt maitsele)
soovi korral sortsuke Vana Tallinnat/rummi/meelepärast ürdilikööri


Poolitasin avokaadod, eemaldasin kivi ja tõstsin viljaliha lusika abil koore seest välja. Lisasin viljalihale teised komponendid ja püreestasin saumikseriga, kuni segu oli ühtlane ja kreemjas. Serveerisin pisikestest pokaalidest.


* Kindlasti tuleb kasutada küpseid avokaadosid, toorega seda magustoitu ei tee
* Agaavisiirup on magustaja- selle puudumisel võib näiteks ka tuhksuhkrut kasutada
* Serveerida võib kohe või siis enne serveerimist külmikus hoida
* Kes tahab veel šokolaadisemat maitset, võib püreestamise ajal lisada veidi sulatatud tumedat šokolaadi
* Kui kasutada toor-kakaopulbrit, on magustoit täiesti toortoitlasele sobiv :)

2 kommentaari: